Povestea emoționantă a Mariei, fetița care are grijă de cei 3 frățiori ai săi: ”Când mă fac mare îmi doresc să fiu constructor”

Publicat: 11/12/2020 | 11:14

Într-o casă de la marginea comunei Vasilați, din județul Călărași, locuiesc cinci suflete, o mamă și cei 4 copii. Maria, una dintre micuți, are grijă de celilalți frățiori ai săi.

Maria, fata cea mare, este bonă pentru cei trei frați ai săi. Micuța are grijă ca ei să fie hrăniți și să participe la cursurile online, desfășurate în contextul pandemiei de coronavirus. Mama micuților se descurcă cu un venit de 8000 de lei și alocațiile copiilor. De cele mai multe ori, sunt zile în care nici măcar nu are ce să pună pe masă. Cu credință în Dumnezeu și cu ajutorul Mariei, fiica ei cea mare, femeia reușește să treacă peste încercările vieții.

În ciuda faptului că se apropie sărbătorile de iarnă, Maria nu îndrăznește să viseze la vreun cadou. Mai ales că mama ei ia mâncare pe datorie de la magazin pentru a le asigura hrana zilnică.

”Nu te ajungi, nu ai cum. E net, e cablu, e lumina care a aprinsă non stop. Uneori nu pot. Efectiv nu mai pot. Mă duc la muncă și mă ia amețeala pe stradă”, a declarat mama celor 4 copii.

”Reporter: Ce îți dorești tu cel mai mult de Crăciun?

Maria: Adevărul e că nu m-am gândit. Nu am avut timp să mă gândesc.

Reporter: Când pleacă mami asteptați să se întoarcă repede?

Sora Mariei: Da, mami noaptea vine.

Fratele Mariei: Când mă fac mare îmi doresc să fiu constructor!”, a fost discuția între Maria și reporterul Digi 24.

În preajma sărbătorilor oamenii donează mai mult, însă ONG-urile spun că micuții au nevoie de ajutor pe tot parcursul anului.”

”Aceștia să meargă la școală, să capete o educație corespunzătoare vremurilor în care trăim și doar așa vom avea în timp. Nu se v-a întâmpla de la un an la altul, dar în cinci ani, zece ani vom scădea dramatic sau drastic numărul copiilor aflați în sărăcie”, a declarat Romulus Oprică, sociolog, pentru Digi24.