Povestea emoționantă a lui tataia Ion și a soției sale, Tudora. La 93 de ani, bătrânul traversează două dealuri pentru a cumpăra o pâine și nu are curent electric

Publicat: 08/04/2021 | 08:16

Tataia Ion și soția lui, mamaia Tudora, locuiesc în Piscul Reghiului din județul Vrancea. Cei doi au 93, respectiv 90 de ani, nu au curent electric, dar se descurcă așa cum pot și-și duc bătrânețile cu mândrie. Pentru ei, soarta avea să pregătească o mică bucurie, acum, în pragul Sărbătorilor Pascale.

Câțiva polițiști au reușit să le facă Sărbătorile Pascale mai frumoase unor bătrâni din Piscul Reghiului, județul Vrancea, după ce le-au adus alimente, le-au văruit casa, au plantat flori și au făcut multe alte activități care le-au adus zâmbetul pe buze celor doi bătrâni uitați de lume.

Traversează două dealuri pentru a cumpăra o pâine

Tataia Ion traversează două dealuri pentru a cumpăra o pâine și, pentru că locuința sa este într-o zonă atât de izolată, atunci când are nevoie de ajutor sau când vrea să ia legătura cu vecinii, bătrânul bate gongul.

„În toată viața mea, eu n-am avut Poliție în curte. Faceți, tată, ce vreți!”. Sunt vorbele lui Tataie Ion care, la cei 93 de ani ai săi, traversează 2 dealuri ca să cumpere o pâine.
Trăiește alături de soția lui, în vârstă de aproape 90 de ani, în Piscul Reghiului din județul Vrancea, unde locuințele sunt atât de răzlețe încât ai senzația că fiecare deal are casa lui. Curent electric? Nici gând… Lampa cu gaz e sfântă.
Polițist: Tataie, cum iei legătura cu vecinii când ai nevoie de ajutor?
Nea Ion: Bat gongul, tată… bat gongul (foto)
Cu emoții de nedescris în fața unor oameni atât de frumoși, polițiștii au făcut reparații la casă, au văruit, au tăiat și aranjat lemnele pentru foc, au plantat flori și le-au umplut cămăruța de provizii cu alimente achiziționate în urma valorificării tichetelor primite după acțiunea de donare de sânge din luna martie.
Poate nu e mult, dar e din suflet!
Sănătate, Tataie Ion și Mamaie Tudora! Mai venim” se arată într-o postare publicată pe grupul „Ești din Iași dacă…”.

Sursă foto: Facebook