Povestea emoționantă a lui Gabriel, un român a cărui mamă este prinsă în focarul din Italia: „Nu a vrut să ne aducă moartea mie, copiilor mei”

Publicat: 27/03/2020 | 16:26

Valul de români veniți din diaspora a stârnit ura celor rămași acasă, mai ales că mulți dintre cei care s-au întors în România nu au respectat nici pe departe carantina sau izolarea și au infectat foarte multe persoane. Gabriel, un român a cărui mamă este plecată la muncă în Italia a împărtășit cu prietenii de pe Facebook o poveste emoționantă și a tras și un semnal de alarmă. 

Povestea lui Gabriel, un bărbat din Argeș a impresionat pe toată lumea. Pe contul lui de Facebook, acesta a postat o fotografie cu bunica lui, dar și un mesaj care a stârnit râuri de lacrimi.

Gabriel a mărturisit că mama lui este în Italia, în plin focar de coronavirus. În fiecare zi, bunica lui ascultă atentă știrile și se roagă să fie totul bine cu fiica ei, plecată de acasă pentru un viitor mai bun. Chiar dacă avea ocazia să vină acasă și ea, a decis să stea în Italia pentru a-i proteja pe cei de acasă.

Într-un apel disperat, Gabriel le-a povestit tuturor acest lucru și a tras un semnal de alarmă către persoanele inconștiente care nu respectă carantina și izolarea și le-a îndemnat măcar să stea în casă, dacă tot au vrut să vină acasă, în România.

„Bunica mea, 87 de ani, așteaptă, îngrijorată, știrile despre situația din Italia.
Fata ei, mama mea, e izolată acolo. Lucrează prin străini de 18 ani. Putea să vină acasă zilele astea, cu restul „patrioților”, dar a refuzat.
Mama reprezintă diaspora.
A plecat din țară să ne ofere un trai mai bun mie și fraților mei.
A avut grijă de bătrânii altora, în timp ce bătrâna ei se ofilește de dorul ei.
A votat de acolo, de fiecare dată, dar nu a făcut un titlu de glorie.
A privit cum cresc copiii altora, iar pe ai ei i-a găsit oameni mari.
A văzut cum trăiesc familii fericite, iar pe soțul ei l-a lăsat bărbat și îl găsește bătrân.
A avut ocazia sa vină în țară, dar nu a vrut să ne aducă moartea mie, copiilor mei, fraților mei, tatălui meu, mamei ei.
Azi a murit al 14-lea, or sa mai moară sute, poate mii. O sa trăiți cu povara ca v-ați omorât copiii, părinții, prietenii, v-ați omorât țara.
Mama e diaspora, nu voi.
Stați măcar acasă, vă rugăm, vă implorăm, că acasă ați venit!” a fost mesajul lui Gabriel, postat pe pagina lui de Facebook.