Povestea emoționantă a lui Alin Goga, pacientul 37 cu coronavirus: “Am făcut trei radiografii pulmonare care au ieșit prost”. A păcălit moartea și va fi acasă de Paști

Publicat: 10/04/2020 | 12:59

Alin Goga, fostul director juridic al CNAIR, este pacientul 37 infectat cu coronavirus în România. El a fost plecat în Stuttgart și a revenit în București pe 2 martie, iar la doar câteva zile distanță a început să se lupte cu virusul ucigaș din China. Medicii i-au dat vești proaste: a făcut una dintre cele mai severe forme ale virusului SARS-CoV-2. În prezent, se simte foarte bine, iar rezultatele testelor au indicat că boala COVID-19 nu mai este în organismul său. Deși, a păcălit moartea, el este nevoit să mai rămână în spital pentru recuperare pulmonară .Mai mult, speră că va fi în curând acasă, alături de soție și cei trei copii, iar Paștele îl vor sărbători sănătoși.

Citește și: Cum ar arăta Terra dacă toți oamenii ar dispărea. Imagini virale în plină pandemie COVID-19

Povestea emoționantă a lui Alin Goga, pacientul 37 cu coronavirus care a păcălit moartea

Povestea despre războiul la viață a lui Alin Goga a început în urmă cu aproape o lună, după ce a aflat că a contractat coronavirus. “Pe 11 martie, am fost confirmat pacientul 37” este mărturisirea făcută de bărbat în cadrul unui interviu copleșitor acordat de curând. La 46 de ani, Alin Goga este director în cadrul unei companii din subordinea Primăriei București. În trecut, el a fost manager în cadrul Companiei Naționale de Drumuri și nu au fost puține dățile în care a vorbit despre neregulile de la Transporturi. În perioada 26 februarie-2 martie, a fost în Germania, iar la patru zile după ce s-a întors în România, a început să se simtă rău. Avea următoarele simptome: dureri de cap, transpira și se simțea slăbit. El s-a prezentat cu febră la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din Capitală, unde a fost testat pentru gripă A și B. Rezultatele au fost negative. Imediat, el s-a gândit că și-a pus problema că ar putea avea COVID-19.

Află și: ALERTĂ. Coronavirusul, scăpat de sub control. Ce mutații ale virusului seceră vieți în Europa: “Se mișcă prea rapid pentru a fi studiat” 

O zi mai târziu, pacientul 37 ajungea la Terapie Intensivă, direct pe aparate, pentru susținerea plămânilor.

“Le-am văzut îngrijorarea medicilor în primele două zile. Am făcut trei radiografii pulmonare care au ieșit prost, iar totul s-a transformat când am fost mutat la terapie intensivă, schema de tratament a fost schimbată complet. O schemă de tratament care până la urmă a dat rezultate după 14 zile de terapie intensivă, a fost o lupta colosală. Când mi-au recoltat sânge din venă am avut senzația că mă lovește cineva cu un ciocan”, a povestit Alin Goga pentru Știrile Pro TV.

Nu rata: În Spania, dragostea a învins coronavirusul. Un cuplu s-a căsătorit pe balconul casei! FOTO

Alin Goga a făcut una dintre cele mai severe forme de boală COVID-19

Deși nu suferea de alte afecțiuni medicale, Alin Goga a dezvpltat una dintre cele mai severe forme de boală COVID-19. După cum puteți vedea în pozele surprinse în Germania, înainte să revină în țară, el avea o greutate de 114 kilograme, însă, în războiul pentru viață, a pierdut inclusiv masă musculară. De aproape o lună, el stă singur într-un salon de spital.

“În afară de faptul că eram supraponderal nu aveam nici o boală, nu aveam depășiri ale valorilor de sânge, nu sunt fumător, băutor, sunt un om cu o viață absolut normal, un om normal fără probleme medicale. Dacă eu am fost afectat, toată lumea ar trebui să aibă mare grijă și responsabilitate, să stea în izolare pentru a putea trece peste aceste lucruri”, a mai declarat pacientul 37 infectat cu noul coronavirus.

Testele făcute recent au ieșit negative, dar are nevoie să mai rămână internat pentru recuperare pulmonară. Și asta pentru că, din cauza medicamentelor, i-a fost afectat și ficatul. El speră că va face Paștele acasă, unde este așteptat de soție și cei trei copii. În zilele lungi de suferință, Alin Goga a scris un jurnal pe pagina de Facebook și le-a cerut des oamenilor să ia în serios sfaturile autorităților în legătură cu pandemia de coronavirus.

“Îi rog să se uite în ochii mei și în sufletul meu. Atenție mare nu este de joacă, nu este o glumă, este un avenrtizment foarte serios pe care trebuie să-l luăm în considerare”, a mai spus pacientul 37 confirmat cu virusul mortal din China.

Citește și: Gina Pistol, filmată în timp ce îl sărută pe Smiley: “Te iubesc”. Cum a reacționat prezentatorul de la Românii au Talent și dezvăluirile făcute despre viața lor în vreme de coronavirus | VIDEO

Conform statisticilor, în țara noastră, vârstă medie a celor infectați cu virusul ucigaș din China este de 46 de ani. Oficial, peste 1.000 de pacienți au vârstele cuprinse între 20 și 50 de ani, iar Alin Goga este una dintre dovezile că și tinerii pot dezolta forme grave ale bolii. Cele mai multe infectari au fost în rândul femeilor, iar cei expuși riscului de a face o formă severă sunt vârstinicii care reprezintă 19% dintre cei infectați.