Povestea doctoriței care s-a întors în spital să lupte împotriva coronavirusului, deși are doar un plămân. Corina Maniu: “Nu m-am gândit să renunţ”

Publicat: 05/04/2020 | 14:58

Corina Maniu, o doctoriță din Alba Iulia, are o poveste impresionantă de viață! Deși are doar un plămân, ea a ales să se întoarcă în spital și să lupte alături de colegii ei în prima linie în războiul purtat împotriva coronavirusului. În cadrul unui interviu emoționant, șefa Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba a mărturisit că nu va renunța să-i trateze pe cei care au nevoie de ajutorul ei mai ales în aceste vremuri incerte. 

Citește și: Cum arată micul-dejun al unui pacient infectat cu virusul COVID-19, la spitalul din Neamț. “Urlu în mine de indignare”

Povestea impresionantă a doctoriței Corina Maniu, care luptă cu COVID-19, deși are doar un plămân

În vârstă de 57 de ani, Corina Maniu a rămas fără un plămân în urma unei operații complicate. De 21 de ani, doctorița lucrează la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Alba și nu a renunţat, chiar dacă a trecut printr-o grea încercare care îi pune viaţa în pericol. În plus, deși, țara noastră se află în plină epidemie de COVID-19, ea și-a păstrat funcția de conducere din dragoste pentru meseria sa… de a salva vieți!

Află și: ANUNȚUL AȘTEPTAT de toți români. Alexandru Rafila spune că după 15 mai măsurile de restricție se vor mai relaxa

“Acum trei ani am fost operată pe plămân, m-am reîntors în secţia de boli infecţioase şi mi-am reluat activitatea. Nu am dat bir cu fugiţii, am ales să lucrez în continuare, nicio clipă nu m-am gândit să renunţ, în schimb, m-am gândit să mă adaptez în sensul de a fi protejată”, a povestit doctorița Corina Maniu pentru stirileprotv.ro. Abia în urmă cu câteva zile, a hotărât să coordoneze secția de acasă.

Nu rata: Veste neașteptată pentru fanii Mariei Sharapova! A făcut public numărul de telefon. Care e motivul acestei decizii

Dr. Corina Maniu, șefa Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba  © Pro TV
Dr. Corina Maniu, șefa Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba © Pro TV

Citește și: Actrița Marianne Faithfull, depistată pozitiv cu noul coronavirus! Anunțul trist făcut de managerul ei: “Este tradată într-un spital din Londra”

Spitalul Județean Alba a primit peste 22.000 de măşti şi 2.000 de costume de protecţie din China

Ieri, în curtea spitalului în care doctorița Corina Maniu lucrează au ajuns peste 22.000 de măşti şi 2.000 de costume de protecţie din China. Acestea le sunt extrem de utile adrelor medicale. Potrivit sursei citată mai sus, materialele au fost trimise din provincia Gansu, înfrăţită cu oraşul Marii Uniri.

“Jumătate din ele o să ajungă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, iar cealaltă jumătate la Spitalul Municipal Blaj, care e spital Covid. Sunt ca o gură de oxigen pentru noi, o să mai avem o perioadă de două săptămâni, speram noi să ne ajungă, având în vedere că numărul pacienţilor a crescut. Maxim o săptămână o să ne ajungă”, a declatat Diana Mârza, manager Şpitalul Județean de Urgenţă Alba.

Ion Dumitrel, preşedinte CJ Alba, a afirmat în cadrul unui interviu: “Combinezoane, măşti N95 şi măştile care le folosim noi toţi, greu a fost cu transportul care a durat două săptămâni”.

Până ieri, la ora 13:00, în judeţul Alba au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu coronavirus. Astăzi, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au făcut publice noi informații privind numărul bolnavilor diagnosticați cu COVID-19, dar și al celor răpuși de virusul ucigaș din China.