Povestea de film a Mariei Mercader, jurnalista care a bătut cancerul în repetate rânduri! A murit după infecţia cu coronavirus: “Am adorat-o”

Publicat: 30/03/2020 | 16:15

Maria Mercader, o cunoscută jurnalistă din Statele Unite Ale Americii, are o poveste de viaţă extraordinară care îi poate inspira pe scenariştii de film din întreaga lume. Ea a bătut temutul cancer în repetate rânduri… însă, din nefericire, războiul purtat pentru viaţă l-a pierdut după ce s-a infectat cu noul coronavirus. 

Citeşte şi: Doliu în lumea muzicii. A murit Alan Merrill, răpus de coronavirus

Jurnalista Maria Mercader, răpusă de noul coronavirus după ce a învins cancerul de mai multe ori

Maria Mercader, fost producător şi director al departamentului de talente la CBS News, a murit ieri din cauza noului coronavirus (SARS-CoV-2) într-un spital din New York. Ea avea 54 de ani şi “a combătut cu curaj cancerul și bolile conexe timp de 20 de ani, îndurând numeroase tratamente și intervenții chirurgicale”, au anunţat într-un comunicat reprezentanţi de la CBC.

Regretata jurnalistă a lucrat la CBS News timp de trei decenii, iar la începutul carierei sale, a fost repartizată la programul de pagini al rețelei. Cel mai recent, ea a lucrat ca director al strategiei de talent. Ea se afla în concediu medical de la sfârşitul lunii februarie în legătură cu o altă situaţie medicală, care nu are legătură cu virusul mortal din China care a răpus-o, au mai declarat oficialii trustului pentru care a lucrat.

“Pentru colegii ei şi pentru familie, ea a fost o inspiraţie, un simbol al speranţei de fiecare dată când s-a întors la muncă după ultima criză medicală care i-a ameninţat viaţa”, se mai arată în comunicatul reprezentanţilor CBS News.

Află şi: PRINȚUL Albert de Monaco , diagnosticat cu COVID-19, se simte mai bine: “Văd capătul tunelului”

În calitate de producător pentru departamentul ştirilor naţionale şi al celor externe, Maria Mercader a ajutat la realizarea unor reportaje despre “unele dintre cele mai importante ştiri de ultimă oră”, iar printre acestea se numără moartea Prinţesei Diana şi atentatele teroriste din 9 septembrie 2001.

David Begnaud, mesaj sfâşietor în memoria Mariei Mercader

David Begnaud, unul dintre foştii colegi de la CBS News, a aşternut pe Internet câteva rânduri extrem de emoţionante în memoria Mariei Mercader. Mesajul jurnalistului a fost însoţit de un colaj cu două fotografii care nu mai au nevoie de nicio descriere… spun singure poveştile –  le puteţi vedea în galeria foto a articolului.

“Numele ei a fost Maria. Ea a fost o supravieţuitoare de atâtea ori. Ea a supravieţuit luptelor cu cancerul (…). Ea era catolică şi era mândră de acest lucru. Ea era curioasă, curajoasă şi profund loială. Ea a lucrat ca jurnalist la CBS News mai mult de 30 de ani. Cel mai recent, ea a lucrat pentru a recruta talent în rețea. De curând, ea a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta din nou cancerul. Ea a supraviețuit. Din nou. Ea a murit după ce s-a infectat cu #COVID-19. Condoleanțele mele cele mai sincere se îndreaptă către fratele ei, soția sa și către tatăl ei. Ea îi adora. Noi am adorat-o.”, a scris David Begnaud pe contul lui oficial de Facebook.

Nu rata: Celebrul tenor Placido Domingo, internat de urgență în spital! A suferit mai multe complicații, din cauza coronavirusului

Citeşte şi: VIDEO. Scene emoționante într-un spital din Italia, după ce o pacientă a fost vindecată de coronavirus. Medicii au aplaudat minute în șir!

“Maria a fost un prieten pentru toţi. Este aproape imposibil să fii pentru cineva TOATĂ LUMEA pe care o iubeşte, însă, Maria era. Întotdeauna ea a avut o îmbrăţişare caldă, un sfat sau un sprijin şi un zâmbet uriaş pentru toţi cei din viaţa sa. Ea a fost o lumină strălucitoare şi i se va simţi lipsa extrem de mult”, a declarat Laurie Orlando, vicepreședintele departamentului de talent al CBS News, relatează jurnaliştii de la CNN.