Povestea cutremurătoare a Sânzianei, asistentă în Spitalul din Suceava: „Îmi văd fetițele prin gard. Sunt la 5 metri de ele”

Publicat: 27/03/2020 | 18:52

Într-o lume vânată de pandemie, medicii ne-au devenit eroi. Asistentele ne-au devenit eroi, eroii de gâtul cărora se agață oamenii care se văd neputincioși în fața sorții.

Sânziana este asistentă la Spitalul din Suceava unde s-au înregistrat cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Își ia măsurile de protecție și pleacă pe holurile spitalului, din dorința de a le face bine celorlalți.

Sânziana este asistentă la Spitalul din Suceava unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Pentru a-și proteja fetițele, le-a dus la țară și se mulțumește să le vadă printr-un gard, fiind la 5 metri distanță de ele. Face toate aceste sacrificii pentru a le ține departe de haosul care a acaparat lumea.

DEZASTRU ÎN ECONOMIE. Ministrul Muncii: 400.000 de contracte de muncă, suspendate

Pentru vice.com, Sânziana a povestit toate lucrurile care se întâmplă în spitalul în care lucrează, dar și cum face față situației dureroase prin care trecem cu toții. De asemenea, asistenta a povestit cu durere în suflet totul despre echipamentul medical de care beneficiază doar medicii, iar asistentele…doar dacă mai apucă. Toate aceste lucruri construiesc un scenariu negru, din care nu mai vedem, pentru moment, cale de ieșire.

Suntem 32 de asistente din tot spitalul înștiințate că trebuie să schimbăm secția. Mi s-a spus că am fost aleasă pentru că-s printre cele mai bine pregătite. Am glumit și am zis că data viitoare o să mă mai împiedic printre saloane, ca să nu mai fiu considerată așa.

„Mă gândesc la asta, în timp ce aștept să aflu ce se întâmplă cu mine: dacă merg sau nu la spital. Îmi amintesc că mi-a povestit o colegă că acum două zile a auzit un medic urlând către tot personalul: „Prioritate la măști au medicii, nu dați la asistente, că ele n-au așa mare risc”. Vorbele astea m-au panicat. M-am simțit ultimul om, ca și cum ei au dreptul la sănătate, dar eu trebuie să stau la rând. Dacă mai rămâne și la asistente ceva.

Mi-am dus copilul și soțul la casa de la țară să fiu sigură că nu-i infectez. Când mi-am luat la revedere, mă simțeam ca și cum ei se salvează și eu merg să mor”, mi-a povestit o colegă. O alta îmi spune cum fiul ei de 12 ani a vrut în noaptea anterioară să doarmă cu ea de frică. Mi se face pielea de găină și mă gândesc că acasă am soț și fiică. Mă sperii mai tare când îmi amintesc că am fost acum câteva zile la mama” a povestit Sânziana, asistentă la Spitalul din Suceava, pentru vice.com.

În România, numărul persoanelor moarte din cauza coronavirusului a ajuns la 25, iar ultima victimă este un bărbat de 81 de ani din București.