Povestea celui de-ai 19-lea român ucis de coronavirus. A luat virusul dintr-o clinică privată

Publicat: 26/03/2020 | 19:22

Clipe dramatice s-au scurs în ultimele două zile într-o localitate din Dâmbovița. Județul fusese ferit de coronavirus până acum, dar pe 24 martie, peste oamenii din localitatea Corbii Mari, o veste cădea ca in trăznet.

Un bărbat de 57 de ani avea să fie primul pacient diagnosticat pozitiv cu COVID-19, la nivel de județ. Autoritățile județene nici nu confirmaseră cazul, când familia a luat legătura cu presa locală pentru a cere ajutor.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, infectat cu CoVid-19, ar fi contactat boala lunea trecută, în timp ce se afla la dializă, coleg de salon la o clinică privată cu bărbatul de 71 de ani care a murit săptămâna aceasta.

Din acel moment, au început măsurile de urgență 

Primarul, Ionuț Bănică, a anunțat că sunt în izolare, în localitate,106 de persoane în 22 de gospodării. Patru persoane au ajuns cu ambulanțele la Târgoviște, rudele bărbatului. Alte rude au fost izolate acasă.

Frica era mare. Oamenii luaseră contact direct cu bărbatul, când au venit să se intereseze de starea lui, înainte să fie confirmat pozitiv. Alții, vecini cu el, au venit să cumpere de la magazinul deținut de familia bărbatului.

Două persoane au fost externate.  Celelalte două au rămas la Boli Infectioase în Târgoviște. Astăzi au primit vestea tragică. Bărbatul de 57 de ani a decedat. Fusese internat îm stare gravă la Matei Balș, în București.

Primul deces din Dâmbovița, al 19-lea la nivel național. Tot familia a confirmat decesul, autoritățile nu l-au anunțat încă. Oamenii sunt pur și simplu îngroziți. Se gândesc cu teama la cum va evolua starea lor în următoarele 14 zile.