Poveste tragică înainte de Crăciun. Doi medici, soț și soție, au murit de COVID în același salon al spitalului în care au lucrat în Câmpina

Publicat: 18/12/2020 | 18:11

Sfârșitul tragic al soților Alexandrina şi Octavian Ionete, amândoi medici, a adus multă durere în sufletele celor care i-au cunoscut. Regretata doctoriță a ales să nu se pensioneze și a luptat în prima linie a războiului anti-COVID. Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, ea s-a infectat, iar maladia a fost contractatăă de soț, cei doi băieți, nepotul și nora care e și însărcinată. Ieri, specialista 

Alexandrina şi Octavian Ionete, doi medici din Câmpina, răpuși de COVID

Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete a împlinit 68 de ani cu o zi înainte să moară și a ales să profeseze în continuare în această perioadă delicată pe care o traversează omenirea, deși, ar fi putut să se retragă din activitate. În timp ce ea lucra în unitatea suport-COVID, soțul ei era pensionar. Octavian Ionete avea 70 de ani ani și a fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina.

Timp de două săptămâni, cei doi soţi au împărţit acelaşi salon şi au fost îngrijiţi de colegi. Pe 13 decembrie, îndrăgitul medic a decedat, iar în seara zilei de 16 decembrie, după o lună de luptă cu boala, firul vieții s-a rupt și pentru Alexandrina Ionete. Călin Tiu, managerul spitalului municipal Câmpina, a povestit că cei doi medici veneau oricând să ajute, la orice oră, atunci când era nevoie de ei, chiar și de sărbători, relatează stirileprotv.ro.

“Dumnezeu să te ierte, nașa mea mult iubită! Nașu’ nu a putut sta fără tine ;i te-a luat lângă el, să nu fie singur! Ai fost pentru noi ca a doua mamă grijulie și atentă cu noi mereu! Te iubesc și te voi iubi mereu!”, a scris Alle Dana pe contul ei de Facebook.

Nu rata: Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID: “Vom avea diferite tipuri de vaccin. Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”

Foștii colegi ai Alexandrinei și ai lui Octavian Ionete sunt înmărmuriţi de durere şi neputinţă. Iar acasă la cei doi medici e jale: fiii lor, nepotul şi nora însărcinată au trecut prin boală şi trebuie să reziste acum în faţa unei pierderi fără margini… Această poveste tragică, petrecută înainte de Crăciun, ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile cadrelor medicale care sunt implicate în lupta cu această pandemie provocată de virusul SARS-CoV-2.

Află și: Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români înainte de sărbători: “Cei care nu înteleg de vorba bună, vor avea surpriza să fie amendați”