Poveste emoționantă de Paște. Un preot nevăzător din Mehedinți împarte lumină credincioșilor de 11 ani

Publicat: 02/05/2021 | 14:01

Părintele George Trăilescu, un preot nevăzător din județul Mehedinți, are o poveste extraodinară de viață. De 11 ani preotul împarte de 11 ani lumina de Paști credincioșilor care vin la slujba de Înviere.

Chiar dacă nu deosebește noaptea de zi, George Trăilescu spune că lumina o are în suflet, iar peste momentele grele ale vieții a trecut cu ajutorul credinței, informează Mediafax.

Părintele Trăilescu a rămas orb când avea doar câțiva ani, din cauza unei boli.

El a crescut într-un centrul special pentru nevăzători din Cluj, iar apoi s-a pregătit pentru a deveni asistent medical.

A decis că vrea să fie preot imediat după Revoluție.

După Revoluția din 1989, el a început să meargă la slujbele de la biserică, ceea ce l-a determinat, în cele din urmă, să devină preot.

Acum, el slujește la mănăstirea Cerneți din Mehedinți și încearcă să îi ajute pe alții să găsească puterea de care au nevoie pentru a trece peste necazuri.

„«Este mai fericit a da, decât a lua». Adică, vrea Domnul Hristos să spună că omul care încearcă să uite de el însuşi, să-şi lărgească inima, să-şi lărgească fiinţa sa spre a acorda atenţie celorlalţi, până la urmă, uită de propriile lui necazuri, care pot fi foarte mici în raport cu ale celuilalt”, spune preotul.

Un exemplu pentru comunitate

Credincioșii care îl cunosc, povestesc că întotdeauna au găsit o vorbă bună din partea lui atunci când simțeau că sunt copleșiți de necazuri.

Pentru Veronica Zimța, părintele Trăilescu este întruchiparea divinității. L-a cunoscut chiar în perioada în care a aflat că suferă de o boală gravă și rămăsese fără speranță. Ea spune că preotul a ajutat-o să găsească puterea de a merge mai departe.

„Părintele m-a motivat foarte mult. Pentru că, de câte ori îi explic, eu am o problemă foarte gravă de sănătate, cu care mă lupt de vreo şase ani, şi de câte ori îi spun, dânsul găseşte cuvintele potrivite ca să mă ridice. De fiecare dată”, spune ea.

Părintele lor de suflet

În fiecare an, zeci de oameni primesc Lumina Sfântă de la făclia din mâna preotului Trăilescu. Unora le-a devenit părinte de suflet. „Au fost momente grele. Momente în care chiar îţi vine să cedezi. Şi părintele m-a ajutat să trec peste aceste momente prin vorbele sale şi prin sfaturile sale”, afirmă un alt enoriaş.

Citește și: Un preot din Craiova are nevoie de ajutor pentru a învinge o boală nemiloasă. Ce mesaj emoționant a transmis soția slujitorului Domnului