Poți lua coronavirus din magazin? Ce au descoperit virusologii germani

Publicat: 09/04/2020 | 22:32

Un virusolog german a studiat modul în care se răspândește virusul ucigaș, SARS-CoV-2, și a descoperit că nu se ia deloc ușor din magazine, restaurante sau saloanele de înfrumusețare.

“Până acum, nu s-a dovedit că te poți infecta cu coronavirus din supermarketuri, restaurante sau la coafor”, a dezvăluit neamțul. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE TULBURĂTOARE ALE MEDICILOR ROMÂNI TRIMIȘI ÎN SPITALELE DIN ITALIA SĂ TRATEZE BOLNAVII DE CORONAVIRUS: “NE-AU CONFIRMAT ȘI EI…”)

Și sunt toate șansele ca virusologul să aibă dreptate, din moment ce în omânia nu se cunosc asemenea cazuri. Cu atât mai mult cu cât cei de la casele de marcat sunt cei mai expuși, prin fața lor trecând sute sau chiar mii de oameni zilnic.

CLUJUL VA MONITORIZA RESPECTAREA MĂSURILOR IMPUSE DE AUTORITĂȚI CU AJUTORUL DRONELOR

“Nu există niciun risc semnificativ de a lua virusul atunci când mergi la cumpărături. Focarele severe ale infecției au fost întotdeauna rezultatul faptului că oamenii au fost mai apropiați pe o perioadă mai lungă de timp, de exemplu petrecerile apres-ski din Ischgl, Austria”, a spus Hendrik Streeck, director al departamentului de Cercetare HIV al Universității din Bonn.

Italia, răpusă de virus de la meciul Atalanta – Valencia

Este cunoscut faptul că în Italia pandemia a pornit de la meciul de fotbal din Liga Campionilor, dintre Atalanta și Valencia, unde în tribune s-au aflat aproximativ 40.000 de oameni veniți din focarul de la Bergamo. (NU RATA: MESAJUL ALARMANT AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII: ”TREBUIE SĂ NE AȘTEPTĂM LA ASTA!”)

„Totul a început pe 19 februarie: 40.000 de fani veniți din Bergamo pentru Atalanta – Valencia. Cu autocarele, mașinile și trenul. A fost bombă biologică. Au consumat bere din același pahar, pasându-l de la unul la altul, au făcut selfie-uri și au strigat într-o zi istorică. Printre ei sigur au existat persoane pozitive la COVID-19! ”, le-a spus Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII”, jurnaliștilor de la Corriere della Sera.

DROGURI ÎNTR-UN CENTRU DE CARANTINĂ DIN GALAȚI! UN BĂRBAT A FOST PRINS CU SUBSTANȚE HALUCINOGENE ÎN CAMERĂ. CE EXPLICAȚII A DAT

“Pentru a lua virusul, ar trebui ca cineva să tușescă în palmă, apoi imediat să atingă mânerul ușii, iar apoi altcineva să vină să îl atingă destul de repede și să își pună mâna pe față”, spune germanul.