Postul Antena 1, amendat din nou din cauza emisiunii “Acces Direct”. Care este, de această data, suma

Publicat: 16/06/2020 | 20:22

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, marţi, postul Antena 1 cu suma de 5.000 de lei, pentru ediţia din 22 mai a emisiunii „Acces direct”, moderată de Mirela Vaida.

Citește și: Câți ani avea Vulpița, când l-a „tradus” prima dată pe Viorel. A fost mare scandal la Blăgești!

Potrivit CNA, amenda a venit ca urmare a faptului că nu au respectat prevederile art. 40 alin. (1) şi (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunii.

Articolul pentru care postul Antena 1 a fost amendat prevede că „în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. (…) (4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea„.

Nu rata: Soții Stegaru, la cuțite! Viorel o acuză pe Vulpiță de furt: ”Facem testul poligraf!”

Antena 1, amendată “la greu” din cauza “Acces Direct”

De-a lungul timpului, în special din cauza serialului în care apar Veronica Stegaru, alias Vulpița, și soțul ei, Viorel, Antena 1 a primit numeroase sancțiuni. La propunerea lui Radu Herjeu, postul Intact s-a ales cu mai multe sancțiuni în palmares din cauza emisiunii “Acces Direct”. 10.000 de lei, 15.000 de lei sau 100.000 de lei sunt doar câteva dintre amenzile cu care postul de televiziune s-a ales pe durata lui 2020.