Postarea unui medic sperie România! „Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus. O să fie vai de noi!”

Publicat: 24/02/2020 | 21:54

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Dudu, a vorbit despre cât de slab este pregătită România în cazul în care se va confrunta cu o epidemie de coronavirus.

Medicul susține că autoritățile sunt slab pregătite și nu au echipamentele necesare să combată virusul, nici măcar să îl detecteze. (CITEȘTE ȘI: E PANICĂ DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! O UNIVERSITATE DE RENUME DIN ROMÂNIA ÎȘI SUSPENDĂ CURSURILE)

„Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi…Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi????

Este trist şi îngrijorător ce se întamplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent. Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie. Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine”, a scris medicul Dudu în postare.

„Decizia de izolare a personelor venite din Italia, amatorism”

Același medic a mai precizat că nici măsurile luate pentru a preveni apariția virusului nu sunt excelente. A condamnat acțiunile autorităților care fac o muncă de suprafață și care tratează întreaga poveste cu superficialitate.

„Dovadă mai mare de amatorism decât să izolezi la domiciliu treo fete care vin dintr-o regiune afectată de coronavirus şi să nu te intereseze deloc de ceilalţi pasageri cu care fetele au intrat în contact într-un spaţiu închis, nu cred că există decât poate aia în care, dacă informaţia e corectă: au îmbarcat pasagerii ce trebuiau să plece spre Italia şi după au realizat că poate ar fi bine să dezinfecteze aeronava preventiv şi i-au debarcat. Bine că sunt medici în aeroport să trieze pasagerii, dar îmi spune şi mie cineva cum recunoşti un om infectat fără simptome? Numai la noi se poate aşa o performanţă.”, a mai scris Cătălin Dudu pe Facebook.