Portugalia ajunge pentru a doua oară în carantină! Noi restricții intră în vigoare

Publicat: 13/01/2021 | 23:05

Portugalia va intra începând de vineri în carantină la nivel naţional. Măsura vine ca urmare a creșterii numărului de noi cazuri de îmbolnăvire și este menită să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Portugalia recurge pentru a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus la cantina națională. Anunțul noului lockdown a fost făcut de premierul portughez Antonio Costa, informează AFP, citată de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: STARE DE URGENȚĂ PENTRU PORTUGALIA. DE CÂND INTRĂ ÎN VIGOARE NOILE MĂSURI)

Astfel, începând de vineri vor intra în vigoare restricțiile aplicate și în carantina anterioară, însă de această dată şcolile vor rămâne deschise, a precizat premierul portughez la finalul unei şedinţe de guvern extraordinare.

Autoritățile portugheze au instituit prima stare de urgență în luna martie. Deși, inițial fusese adoptată pentru 15 zile aceasta a durat șase săptămâni. În urma acestei perioade, mai multe companii și-au suspendat activitatea, iar circulația persoanelor a fost restricționată.

Varianta britanică a COVID-19 a ajuns în Portugalia

Portugalia a confirmat până în prezent cel puţin 72 de cazuri de infectare cu mutaţia coronavirusului descoperită în decembrie în Marea Britanie. Apariţia acestei mutaţii şi în Portugalia coincide cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19 confirmate în această ţară şi de asemenea a deceselor asociate acestei boli.  Marţi au fost înregistrate alte 7.259 de noi infectări şi 155 decese.

În faţa acestei situaţii, toate partidele au susţinut în parlament decizia guvernului condus de socialistul Antonio Costa de a institui carantina pentru o durată de cel puţin o lună.

(VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE OMS! VARIANTA BRITANICĂ A COVID-19 ESTE PREZENTĂ ÎN 50 DE ȚĂRI)