Popescu și Flick se scuză în scandalul donațiilor anti-COVID 19: “A fost o comunicare stângace pentru…” +“Din păcate…”

Publicat: 09/04/2020 | 23:44

După Cristina ICH, și ceilalți influenceri implicați în strângerea de fonduri pentru Spitalul Cantacuzino au explicat situația care a stârnit o mega-controversă în mediul on-line. Popescu și Flick se scuză în scandalul donațiilor anti-COVID 19. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, declarațiile lor. (CITEȘTE ȘI: UN JUDECĂTOR ÎL CHEAMĂ ÎN INSTANȚĂ PE MINISTRUL DE INTERNE ȘI CERE ORGANIZAREA SLUJBEI DE ÎNVIERE)

Campania de strângere de fonduri pentru Institutul Cantacuzino, mediatizată pe rețelele de socializare, a provocat o dispută de zile mari în mediul online. Mai mulți influenceri, printre care se numără Cristina ICH, Răzvan Popescu și Flick, au fost acuzați că s-au implicat în cauza umanitară pentru bani. (NU RATA: „PRINȚESA INSTAGRAMULUI” REACȚIONEAZĂ DUPĂ CE A FOST ACUZATĂ CĂ IA BANI DIN DONAȚII. “EU FAC RECLAMĂ DIN FUNDUL PATULUI ȘI TU DE PE GRESIE. FIECARE CU…”)

„În niciun caz nu se pune problema de vreun interes financiar”

Răzvan Popescu și Flick au venit cu lămuriri de ultimă oră legate de scandalul donațiilor anti-COVID 19, în exclusivitate pentru site-ul nr. 1 din România.

”A fost o comunicare stângace pentru toată treaba asta. Eu, personal, am fost de acord să o promovez pentru că mi se pare OK ca oamenii care doresc și au această posibilitate să doneze pentru Institutul Cantacuzino. În niciun caz nu se pune problema de vreun interes financiar. Pentru această cauză, Institutul Cantacuzino, toți cei pe care eu îi știu că au promovat campania au făcut-o gratis. Dacă o să îmi dau seama că lucrurile sunt în neregulă, eu o să le denunț personal”, a declarat Răzvan Popescu, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Răzvan Popescu, lămuriri în scandalul momentului din online

”Am făcut asta pro bono”

”Acum vreo două luni am fost contactați de platforma respectivă și ne-a fost prezentată o idee nouă, care are mare succes afară, de a convinge oamenii să doneze, inspirată de platforma www.omaze.com. Am decis să mă implic în promovare acestei platforme. Ulterior, a apărut nebunia COVID-19 și oamenii au zis că vor să pună umărul să ajute în lupta cu virusul.

Am fost de acord și am decis să ajutăm și eu cu Popescu la strângerea de fonduri. Dintr-o eroare de comunicare înțeleg că s-a presupus că banii din această strângere de fonduri se împart în diferite procente între cauză, premiu, influenceri. Am spus asta și pe canalele mele: am făcut asta pro bono. Nu am încasat și nu voi încasa absolut nimic din donațiile acestei campanii. Am vrut doar să fac o (altă) faptă bună în lupta cu acest virus. Din păcate, demersul nostru a fost interpretat greșit. Înțeleg că platforma va face toate demersurile pentru transparență și remedierea acestei situații, ca să își ducă cu bine la capăt cauza”, a mărturisit Flick, în exclusivitate pentru site-ul nr.1 din România.

Popescu și Flick lămuresc scandalul donațiilor pentru Cantacuzino

 Caritate cu premii

”Organizatorul nu oferă niciun fel de garanție cu privire la premiile anunțate (de ex. existența, calitatea, dreptul de proprietate). În măsura în care premiul nu mai poate fi acordat din cauze independente de Organizator (dispariție temporară sau definitivă bun, deces persoană), Organizatorul va putea, la libera sa alegere, să ofere, sau nu, un alt premiu în locul aceluia, în caz contrar, acesta fiind liberat de orice răspundere.

Răspunderea Organizatorului se limitează doar la acțiunile proprii, în măsura în care printr-un act normativ nu este obligat să răspundă și pentru alte acțiuni sau omisiuni. În orice caz, răspunderea Organizatorului nu va putea depăși suma de 300 EUR per eveniment, fiind vorba despre o asociație non-profit, și nu va putea acoperi decât daunele directe săvârșite cu intenție sau din culpă gravă”, ar fi postat organizatorii campaniei de strângere de fonduri pe site-ul lor, potrivit unei publicații din România.

Cristina ICH a reacționat și ea după ce a fost acuzată că ia bani din donații

”Prințesa Instagramului”, reacție dură! 

La două zile de la debutul scandalului influencerilor care ar fi fost plătiți din banii donați de populație pentru sprijinirea Institutului Cantacuzino, în contextul crizei COVID-19, Cristina ICH nu a mai suportat avalanșa de acuzații și a răbufnit. (NU RATA: FOSTUL “IEPURAȘ” PLAYBOY S-A “IZOLAT” LA PISCINĂ. DACĂ E CUMINTE, I SE PUNE ȘI APĂ…)

Potrivit unor surse D.A.S. categoria A, iubita lui Alex Pițurcă a amenințat un cunoscut om de radio, care a „îndrăznit” să comenteze pe marginea campaniei de strângere de fonduri.

”Promit că după ce trece campania mă ocup de tine special. Și tot online-ul este Dumnezeu. Să mă judece. Nu au ce să judece. Tu, fetiță, ești de judecat că dai în alții fără fundament și habar nu ai. Eu fac reclama din fundul patului și tu de pe gresie. Fiecare cu ce poate. Și genul tău nu cere bani, nici dacă ai cere nu ți s-ar da”i-ar fi transmis vedeta omului de radio.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)