Pompierii din Bacău, solicitați la o intervenție “dulce”! Localnicii s-au oprit pe stradă ca să vadă operațiunea

Publicat: 03/06/2020 | 13:50

Pompierii din Bacău au fost solicitați la o intervenție “dulce”… cu aproape 50.000 de albine. În misiunea lor, aceștia au cerut ajutorul unui apicultor care a lucrat la câțiva metri înălțime. Imaginile rare i-au făcut pe câțiva localnici să se oprească pe stradă ca să privească opreațiunea.

Află și: Poliția Română a lansat o campanie de prevenire a furtului. Mesajul care a creat indignare: “Ce e postat e filat. Ai grijă ce dai din casă!”

Pompierii din Bacău, solicitați la o intervenție “dulce” și la înălțime

Operațiunea a fost una delicată din toate punctele de vedere. Apicultorul a fost urcat cu ajutorul unei macarale la 15 de metri înălțime, etajul patru, unde și-a început treaba. Aici… ca să ajungă la roiul de aproape 50.000  de albine, el a fost nevoit să taie polistirenul cu care era izolat balconul. Ulterior, el a capturat matca, pe care a mutat-o într-un stup, aflat asupra sa. După această “mutare” importantă în misiunea “dulce”, lucrurile au funcționat conform legii naturii: roiul și-a urmat liniștit regina în stup, ademenit, desigur, și de câțiva faguri.

Citește și: Tânără din București, prinsă în timp ce fura o trotinetă. Metoda folosită s-a uimit pe polițiști | FOTO

Surpiza apicultorului a fost în momentul în care a descoperit cât de bogată era cămara albinelor. Câteva kilograme bune de faguri, toți plini cu miere! Pentru munca lui, apicultorul a fost răsplătit cu un roi harnic de albine. Potrivit specialiștilor, albinele își fac cuibuiri în locuri mai puțin obișnuite atunci când se rătăcesc în orașe. Astfel de cazuri au mai vaut loc, dar în lunile august și septembrie, nicodată în luna mai sau iunie.
Albinele sunt insecte cu o viaţă socială complexă, care continuă să surprindă. Ele sunt esenţiale pentru natură, fiind o forţă invizibilă care polenizează peste 75% din plantele pe care cultivăm. Într-un stup locuieşte un singur roi, o singură familie de albine. Roiul este alcătuit din trei tipuri de albine: o regină (matca), albinele lucrătoare şi trântorii. Regina sau matca reprezintă mama tuturor albinelor din stup. Într-un stup, aproximativ 90% sunt albine lucrătoare şi 10% trântori.

Nu rata: O țară din Europa a interzis sexul între persoane care nu au acelaşi domiciliu, în contextul epidemiei de coronavirus! Cum și-au arătat oamenii nemulțumirea față de această măsură uimitoare

La finalul operațiunii, proprietarul apartamentului unde se stabilise roiul uriaș de albine, dar și vecinii săi au putut respira, în sfârșit, aer curat. Și asta pentru că, mai multe zile, ei nu au putut să deschidă geamurile locuințelor de teamă să nu fie înțepați de insecte. Întreaga operațiune a durat aproape două ore.