Poluare masivă în București. Oamenii s-au trezit panicați din somn și… “Nu pot respira deloc. Miroase a ars, afară este un iad!” Garda de Mediu, sufocată de reclamații

Publicat: 08/04/2020 | 09:15

Cei care locuiesc în zona de nord a Capitalei, dar și în sectoarele 4 și 6, au reclamat, miercuri dimineață, că aerul este irespirabil. Oamenii au simțit un miros puternic de cauciuc sau de plastic ars. Site-ul Gărzii de Mediu a fost asaltat de reclamații inclusiv de persoane cu reședința în județul Ilfov.

VEZI AICI: PRIMELE EXPLICAȚII PENTRU POLUAREA RECORD DIN CAPITALĂ! RĂZBOIUL DINTRE GABRILEA FIREA ȘI MINISTRUL MEDIULUI CONTINUĂ

”Buna dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poti respira deloc”, a scris un bărbat din zona Odăi.

Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu şi în această dimineaţă m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezand ca am o problema in apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, este un alt mesaj.

CORONAVIRUSUL rupe Europa în două. Nordul întoarce spatele Sudului!

Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, au fost două dintre mesajele postate pe Facebook.

NU RATA: CE TREBUIE SĂ FACEM ATUNCI CÂND AERUL ESTE FOARTE POLUAT ÎN JURUL NOSTRU! IATĂ RECOMANDĂRILE SPECIALIȘTILOR

Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineaţa la orele 6-8 aerul este respirabil aici. Este un fum toxic (miros de ars deşeuri) care intră până în case”,  ”Miroase puternic a fum în Băneasa Sisesti. Fumul este atât de puternic încât a intrat şi în casă deşi geamurile sunt închise.Faceţi ceva!”, ”Vă informez cu privire la un miros foarte puternic de plastic ars pe care l-am sesizat începând cu oră 7am în această dimineaţă – zona Regie sector 6”, ”Bună dimineaţa, în dimineaţa zilei de 08.04.2020 aerul este irespirabil în zona bulevardului Al. Obregia din cartierul Berceni din sectorul 4, Bucureşti. Mirosul puternic de deşeuri arse, în special de plastic”, ”Nu cred că sunt prima care ridică sesizare referitoare la mirosul insuportabil de fum din această dimineaţă în aproape tot Bucurestiul”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe site-ul Gărzii de Mediu, potrivit news.ro.