Polonia va intra în lockdown național până pe 17 ianuarie

Publicat: 18/12/2020 | 10:48

Polonia va intra în lockdown naţional începând din 28 decembrie până pe 17 ianuarie. În această perioadă, hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi vor fi închise.

Adam Niedzielski, Ministrul Sănătății din Polonia, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește un al treilea val de pandemie și le-a cerut cetățenilor să fie precauți și să respecte măsurile impuse de autorități pentru a diminua răspândirea coronavirusului.

”Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi. Dar ştiu că doar apelurile nu vor fi de folos”, a spus oficialul polonez.

Persoanele care intră în ţară în această perioadă folosind mijloace de transport public vor fi obligate să rămână zece zile în carantină. În perioada Anului Nou va fi interzisă circulaţia între ora 19:00 (pe 31 decembrie) şi ora 06:00 (1 ianuarie).

Restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele vor fi în continuare închise, învăţământul se va desfășura online, reuniunile vor fi limitate la 5 persoane. De asemenea, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieşi din casă numai însoţiţi de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.