Politologul Cristian Pîrvulescu, despre declarațiile lui Iohannis: ”A omis să spună că…”

Publicat: 14/04/2020 | 15:15

Politologul Cristian Pîrvulescu a analizat declarațiile de ultimă oră ale lui Klaus Iohannis cu privire la noile reglementări impuse. Analistul consideră oportune mesajele transmise de șeful statului, însă a uitat să menționeze un aspect important, spune acesta.

„Parlamentarii vor vota decretul de prelungire a stării de urgență, nu au alternativă. Mesajul președintelui era așteptat, a venit oportun”, a declarat Cristian Pîrvulescu marți, la Digi24 TV.

Politologul consideră că șeful statului a făcut și o eroare, anume că nu a spus ce se va întâmpla după 14 mai, când expiră noua stare de urgență. El a comparat discursul lui Iohannis cu cel al omologului său francez, Emmanuel Macron, care în declarația sa a făcut referiri la ce va urma după ridicarea restricțiilor.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, decizie de ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu şcolile din toată ţara, pe perioada stării de urgenţă

„Era important un mesaj de încurajare”, consideră Cristian Pîrvulescu.

Pîrvulescu se arată încrezător în reacția populației la noile măsuri anunțate și spune că continuarea carantinei este singura soluție.

„Românii vor rezista greu, dar vor rezista”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.