Polițistul din imagine, la un pas să fie linșat de mai mulți interlopi din Iași! Ce a făcut Romulus Simion pentru a scăpa

Publicat: 03/03/2020 | 07:31

Romulus Simion – agent-șef adjunct de poliție la IPJ Iași – a devenit cunoscut în mediul online după ce a avut parte de o experiență care l-a pus la încercare și a fost, totodată, o provocare serioasă, cu atât mai mult cu cât i-a fost pusă în pericol integritatea fizică.

Polițistul se afla în timpul său liber atunci când a izbucnit un scandal, iar mai mulți interlopi din Iași l-au amenințat cu moartea pentru că a intervenit. Avusese loc un accident de circulație, era aproximativ 22.00, iar alcoolul pusese stăpânire pe cei implicați. Cu toate că situația degenera, polițistul în cauză nu și-a pierdut cumpătul, s-a ținut ”tare” pe poziție și a chemat, apoi, sprijin. Interlopii scandalagii au ajuns la sediul poliției, acolo unde li s-au întocmit dosare penale și au fost amendați cu sume consistente.

Polițistul zilei este azi, în opinia mea, agent șef adjunct de poliție Romulus Simion, din cadrul I.P.J. Iași. Un individ a provocat un scandal-monstru sâmbătă noapte. Acesta, în jurul orei 22:00, se plimba prin oraș la volanul unui autoturism marca BMW, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Ajungând în zona Nicolina, din Mun. Iași, a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a încercat să vireze la dreapta, însă mașina a scăpat de sub control și s-a izbit într-un alt autoturism. Instantaneu, din una dintre mașinile avariate a început să iasă fum. Polițistul, CARE SE AFLA ÎN TIMPUL SĂU LIBER, a alergat să vadă ce s-a întâmplat și să dea o mână de ajutor. Unul dintre șoferii implicați emana halenă alcoolică, iar asta l-a făcut pe colegul meu să își dea seama că acel conflict va degenera. Între timp, la locul accidentului s-au adunat mai multe cunoștințe de-ale celor implicați. Un scandal în toată regula a izbucnit, însă colegul meu, deși era amenințat cu moartea de către cei în cauză, nu a uitat că menirea noastră este să fim polițiști 24/24 ore și a ținut situația sub control, solicitând sprijin, la fața locului ajungând mai multe echipaje de poliție, luptători SAS și jandarmi, scandalagii fiind încătușați și conduși la sediul Poliției unde s-au ales cu dosare penale și amenzi destul de consistente. Mai mult ca sigur că ar fi avut loc un măcel, mai ales că indivizii implicați erau recidiviști cunoscuți în oraș pentru tot felul de fapte cu violență. Poate părea un lucru normal, însă într-o țară în care nici măcar uniforma nu mai impune respectul cuvenit, cu atât mai prețioase sunt astfel de intervenții, când poți fi amenințat sau lovit. Felicitări, Romulus! ?‍♂️?”  a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a grupului ”Polițiștii au umor”

”Și-a pus pielea la saramură pentru asta…”

Nu au lipsit nici comentariile pe marginea aceatei întâmplări, internauții dorind să își exprime punctele de vedere.

”Celor care spun că nu a făcut nimic, le spun că a făcut. Ce a făcut? Și-a riscat propria integritate fizică sau poate chiar viața. Nu era la muncă, nu era îmbrăcat cu o uniformă, era un simplu cetățean, că oricare dintre voi. Ați încercat să vă băgați între niște indivizi beți, recidiviști, puși pe scandal? Vă rog frumos să încercați! Și apoi discutăm cu „și-a făcut doar treaba”. Nu, a făcut mai mult de atât. A oprit un scandal de proporții și și-a pus pielea la saramură pentru asta. Astfel de oameni sunt de felicitat, nu de blamat”, a fost unul dintre aceste comentarii postate pe pagina de Facebook menționată mai sus. Iar o internaută l-a și felicitat pe respectivul polițist pentru atitudinea pe care a avut-o. ”Eram cu iubitul in seara aia in zona si ne uitam cum acest domn s a bagat intre scandalagii. Iubitul meu a spus ca are tupeu baiatul, crezand ca e luptator. Cine nu a fost acolo si a vazut, e rugat sa TACA. Toti se dau mari si tari, dar in astfel de situatii doar privesc. Felicitari domnului!”, a scris vizitatoarea paginii.