Polițiștii pregătesc proteste ample! Ameninţă că nu mai dau amenzi şi nu mai răspund la solicitările 112

Publicat: 06/01/2021 | 14:14

Polițiștii amenințe cu proteste de amploare din cauza legii înghețării salariilor. Astfel, de luni, agenţii spun că nu vor mai da amenzi, iar începând din 18 ianuarie nu vor mai verifica respectarea carantinei şi izolării.

Protestele o să înceapă în data de 11 ianuarie și o să crească în amploare dacă Guvernul nu se va arăta flexibil. Mai mul sindicatele din Poliţie ameninţă chiar să nu mai răspundă solicitărilor prin 112.

„Am vrea ca MAI să aibă solicitudine şi dialog la soluţiile pentru îngheţarea salariilor, dacă nu, de luni vom avea calendar de proteste în trei etape, mergând chiar la suspendarea activităţii și la intervenţia doar în cazurile de urgenţă 112, ca la protestele magistraţilor (…)

Sunt restanţe salariale prevăzute de lege care nu au fost plătite, invocând lipsa de bani, dar ele pot fi date și pot compensa îngheţarea care duce la inechităţi în sistem”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Calendarul protestelor poliţiştilor

Protestele polițiștilor o să înceapă în data de 11 ianuarie când: nu vor mai da amenzi şi vor aplica doar sancţiunea avertismentului scris sau verbal și vor protesta prin exces de zel.

A doua etapă începe la 18 ianuarie, iar de atunci poliţiştii nu vor mai comunica deciziile de carantinare / izolare, nu vor mai face procesele-verbale de comunicare a documentelor emise de DSP şi nu vor mai verifica persoanele carantinate / izolate la domiciliu. De asemenea, vor refuza să facă orele suplimentare şi vor cere să nu mai fie solicitaţi în afara orelor de program și vor refuza asigurarea permanenţei la domiciliu, în afara orelor de program.

Ultima etapă de proteste are începe pe data de 25 ianuarie când aceștia vor asigura doar urgenţele și vor organiza un protest în faţa Ministerului de Interne.