Polițiștii i-au luat ca din oală! Grupare infracțională specializată în proxenetism și traffic de personae, destructurată

Publicat: 21/02/2020 | 18:51

Trei membri ai grupării au fost reținuți și mai multe obiecte de valoare confiscate, după ce polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în colaborare cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în proxenetism și trafic de persoane.

La data de 20 februarie a.c., polițiștii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Galaţi și București au efectuat 6 percheziții domiciliare, în Galați, Brăila și București, la locuințele a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Astfel, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170.000 de euro, precum și 50.000 de euro. Totodată, au fost aplicat sechestru asigurător pentru 3 imobile din județul Galați.

Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit faptul că, cele 6 persoane ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei victime minore şi majore, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia).

Cei în cauză ar fi recrutat tinerele prin metoda „Loverboy” și ar fi beneficiat astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (aproximativ 700.000 de euro).

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, fiind desfășurată cu sprijinul polițiștilor din Galați. La activități au participat și jandarmi din Galați.