Polițiștii cer excluderea lui Dumitru Coarnă din sindicat

Publicat: 13/03/2020 | 12:08

Polițiștii cer excluderea lui Dumitru Coarnă din sindicat, informează lumeapolitica.ro. Mai mulți polițiști s-au răsculat împotriva fostului adjunct de șef de post care s-a înscăunat peste sindicatul lor. Dumitru Coarnă riscă să fie demis și exclus după ce oamenii legii au convocat Adunarea Generală.

Peste 100 de oameni ai legii din Călărași au semnat un document prin care doresc excluderea lui Dumitru Coarnă din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Ei doresc convocarea adunării generale teritoriale Călărași, acolo unde Dumitru Coarnă este președinte.

Vor excluderea lui Dumitru Coarnă din sindicat

Polițiștii cer revocarea sindicalistului din funcția de șef al Biroului Teritorial Călărași și excluderea sa din SNPPC. Ei consideră că actualul președinte al sindicatului nu este compatibil cu funcția „în calitate de pensionar nu poate fi membru și nu își poate continua mandatul după trecerea în rezervă” susțin contestatarii lui Coarnă. Ei citează o decizie a magistraților într-o cauză similară.

Coarnă este acuzat de politizarea sindicatului

Polițiștii îl acuză pe Coarnă că a politizat acțiunile sindicatului. Contestatarii îi reproșează președintelui SNPPC că a urmărit obținerea unor interese personale. Ei consideră că fostul adjunct de șef de post urmărește obținerea unui loc eligibil în Parlament.

Această ipoteză a fost lansată și de deputatul Pavel Popescu atunci când Coarnă a folosit sindicatul pentru a-l ataca pe Ministrul de Interne „Domnul Coarnă nu este un sindicalist. Probabil va candida pe listele PSD, e dreptul lui s-o faca. Este un om care are o agenda politica foarte bine definita. Si astazi, intr-un eveniment solemn a zis: este evenimentul perfect, cand apare si presedintele Romaniei si ministrul de Interne, ma voi duce cu o vuvuzea, sa apar pe toate posturile de televiziune, ca sa-mi fac putina notorietate, probabil ca voi candida. Asta este domnul Coarnă” a declarat politicianul. (Citește articolul integral AICI)