Polițist local din Bacău, infectat cu noul coronavirus: ”Nu știm exact cum s-a întâmplat”

Publicat: 08/06/2020 | 16:42

Noul coronavirus continuă să facă victime printre oamenii legii. Un angajat al Poliției Locale Bacău a fost internat după ce a prezentat simptome specifice. Deși printre colegi există teama să nu fie, la rândul lor, infectați cu COVID-19, activitatea instituției aflate în subordinea Primăriei Bacău continuă să se desfășoare în mod normal.

Cazul polițistului infectat a fost confirmat atât de șeful acestuia, cât și de șeful Direcției de Sănătate Publică Bacău.

”Instituția noastră a luat toate măsurile necesare pentru angajații Poliției Locale. S-au efectuat dezinfecții de două ori pe săptămână atât pentru spații, cât și pentru autovehicule, lucrătorii au avut în dotare pe lângă mănuși și mască, dezinfectante individuale. Accesul în sediu se face pe bază de cartelă, iar la intrare se află, fiecare dintre noi trece prin filtrul termometrului cu care suntem scanați, atunci când ne prezentăm la muncă. Activitatea de instruire s-a făcut doar în grupuri de câte trei persoane și pe cât posibil în spații deschise. Noi ne-am făcut treaba, dar surprizele pot apărea și din altă parte, nu știm exact cum s-a întâmplat. Așteptăm recomandările Direcției de Sănătate Publică. În orice caz riscul ca virusul să se fi răspândit la locul de muncă e destul de mic, ținând cont de faptul că persoana confirmată a fost liberă de pe data de 27 mai”, a declarat Lucian Iftene, Șeful poliției Locale Bacău. (CITEȘTE ȘI: NOU FOCAR DE CORONAVIRUS, ÎN ROMÂNIA! PESTE 10 PERSOANE AU FOST TESTATE POZITIV CU COVID-19)

DSP-ul a confirmat că polițistul e infectat

Bineînțeles, a fost declanșată o anchetă epidemiologică, iar din primele informații făcute publice reiese că polițistul nu a fost prezent la locul de muncă în ultimele 10 zile, astfel că nu a avut contacți la locul de muncă.

În prezent, membrii familiei polițistului infectat se află în izolare la domiciliu.

”Direcția de Sănătate Publică Bacău a efectuat o anchetă epidemiologică, ca urmare a confirmării infectării cu COVID-19 a unui angajat al Poliției Locale Bacău. Potrivit colegilor de la Compartimentul Supraveghere Boli Transmisibile, polițistul a declarat că nu a avut contacți la locul de muncă întrucât în ultimele 10 zile nu a fost prezent la locul de muncă. DSP Bacău a dispus măsura izolării la domiciliu a membrilor familiei”, a transmis și Mihaela Arim, director DSP Bacău. (VEZI ȘI AICI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎNTR-O CATEDRALĂ DIN IAȘI. ÎN TOTAL, ȘASE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE POZITIV)