Polițist din Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus. Cine l-ar fi infectat pe agentul rutier

Publicat: 09/04/2020 | 13:16

Un polițist de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău s-a infectat cu COVID -19.

Bărbatul a participat, la sfârșitul lunii martie, a făcut parte dintr-un echipaj care a asigurat însoțirea convoaielor formate din cetățenii români întorși din zonele roșii ale Europei, care au fost duși în carantină.

Confirmat când era în concediu medical 

Agentul era în concediu medical când a fost confirmat cu virusul SARS COV 2.  Alături de el, în misiunea de însoțire a românilor întorși de peste hotare, au mai participat alți cinci agenți.

Inspectoratul Județean de Poliție Bacău a luat măsura izolării la domiciliu pentru toți cei cinci polițiști, pentru o perioadă de 14 zile. Polițistul este internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Bacău, starea de sănătate fiind ameliorată.

Situația în țară

Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov și Mehedinți, au decedat.