Polițist, cercetat pentru omor. Victima, un hoț, s-a trezit din morți în drum spre INML. Detalii uluitoare

Publicat: 04/05/2020 | 17:00

Un polițist care a împușcat unul dintre hoții care jefuiseră casele mai multor politicieni, printre care casa senatorului Niculae Bădălău cât și locuința Deliei Dinu, consilier al președintelui Klaus Iohannis și șef al departamentului de Protocol din cadrul Președenției, este cercetat pentru omor. Circumstanțele decesului bărbatului sunt cel puțin bizare.

La începutul lui februarie, polițiștii din Ilfov au indentificat o bandă de hoți care, de luni bune, dădeau mari bătăi de cap autorităților. Specializați în spargerea locuințelor de lux, aceștia organizaseră spargeri în Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu și București, iar printre victime se număraseră inclusiv persoane din mediile politice românești, așa cum au fost Niculae Bădălău și Delia Dinu, scrie Gândul.ro.

Apoi, anchetatorii ilfoveni au început să-i urmărească pe cei cinci membri ai bandei și au așteptat să încerce următoarea lovitură.  Drept urmare, aceștia au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să intre într-o vilă din Snagov.

Ce a urmat este greu de imaginat

Polițiștii au tras mai multe focuri de armă după ce hoții au fugit. Potrivit procedurii, inițial s-au tras focuri de avertisment, iar mai apoi către fugari. Aceștia au reușit, însă, să dispară. Totuși, unul dintre ei, un tânăr din Buftea, fusese rănit la picior și sângera puternic.

Potrivit unor surse judiciare citate de aceeași sursă, prietenii săi l-au dus pe malul unui lac, unde au încercat să-i acorde primul ajutor. După ce au improvizat un garou, i l-au legat sub rană și nu deasupra ei, așa cum ar fi trebuit.

Sângerarea însă nu s-a oprit, aceștia s-au speriat și l-au dus până în fața unui imobil din București, unde l-au abandonat într-o baltă de sânge. În cele din urmă, o persoană l-a găsit și a sunat la numărul de urgență 112.

Mortul a…înviat

Medicii ajunși la fața locului au încercat să îl resusciteze, dar a fost prea târziu așa că au decis să îi ducă la IML. Pe drum, însă, cel decedat a început să se miște, așa că personalul medical a schimbat destinația. Mortul proaspăt înviat a fost dus, de urgență, la spital. Din cauza faptului că organele vitale fuseseră private prea mult timp de sânge, după câteva ore, acesta a decedat…de tot.

În urma decesului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis, însă, pe numele polițistului care a tras, un dosar de omor. Surse judiciare au explicat, pentru Gândul.ro, că polițistului i s-a reproșat faptul că l-a împușcat pe suspect în timp ce acesta fugea și nu reprezenta un pericol pentru integritatea fizică sau viața ofițerului.

Un alt caz, care de această dată, a fost intens mediatizat, s-a înregistrat după Paște, când un bărbat bolnav psihic a fost ciuruit, în numai câteva secunde, de un polițist bucureștean care venise, de fapt, să-i ajute pe reprezentanții Serviciului de Ambulanță să-l ducă la un spital specializat în tratarea bolilor mintale.