Politicianul PSD, Lucian Romașcanu, apel către Guvern: ”Să ia cele mai bune măsuri pentru protejarea seniorilor noștri”

Publicat: 21/04/2020 | 18:45

Politicianul PSD, Lucian Romașcanu, face un apel către Guvern, după ce Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că autoritățile se gândesc inclusiv la carantinarea persoanelor vârstnice, dacă nu respectă regulile impuse de ordonaţele militare. Apoi, însă, Ministrul Sănătății a declarat că nu se pune problema scoaterii persoanelor vârstnice din sânul familiei. 

Întrebat dacă s-a gândit la carantinarea tututor persoanelor peste 65 de ani, Nelu Tătaru a afirmat la Realitatea Plus: „Nu. Ne-am gandit efectiv si la niste metode sa ii ducem intr-un hotel, sa-i ducem într-o camera cu tot confortul in care sa vina cineva si sa aiba grijă de ei. Dar rămâne în funcție de evoluție”.

După afirmațiile făcute de Ministrul Sănătății, politicianul PSD Lucian Romașcanu face un apel către Guvern. (CITEȘTE ȘI: PESTE JUMĂTATE DIN PATURILE DE LA ATI NU AU VENTILATOARE. “EXISTĂ SECȚII UNDE NU S-A MAI ÎNTÂMPLAT NIMIC ÎN ULTIMII 30 DE ANI!” ANUNȚUL FĂCUT DE UN FOST MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII)

”Bună ziua!

Seniorii noștri, persoanele în vârstă de peste 65 de ani, sunt într-adevăr persoanele cele mai expuse la noul coronavirus. Totuși, ei trebuie tratați cu respect și cu înțelegerea cuvenită vârstei pe care o au. Din nefericire, măsurile pe care actuala guvernare le-au luat… au fost fie insuficiente, fie s-au bătut cap în cap, iar mesajele transmise în spațiul public nu au făcut decât să îi îngrozească pe acești bătrâni, seniori ai noștri. Astăzi, aflăm că domnul ministru nu a spus niște lucruri și că ideea de a-i izola în hoteluri sau în spații de carantină nu îi aparține. Iată, totuși, din filmarea anterioară se vede clar că această măsură a emanat chiar de la Ministrul Sănătății și de la Guvernul Orban. Insistăm și cerem Guvernului să ia cele mai bune măsuri pentru protejarea seniorilor noștri, dar aceste măsuri și aceste mesaje să fie făcută de așa natură încât să le asigure reală protecție și nu să îi îngrozească sau să îi înspăimânte.

Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de Lucian Romașcanu.

#responsabilitateSeniorii au nevoie de încredere și de protecție, NU de panică și umilințe!

Publicată de Lucian N. Romascanu pe Marţi, 21 aprilie 2020

Klaus Iohannis, mesaj pentru persoanele de peste 65 de ani

De asemenea, marți, Klaus Iohannis le-a transmis persoanelor de peste 65 de ani un mesaj prin care îi asigură că nu vor fi plasați în carantină.

”A apărut o idee care a dus la multă nelinişte. Într-un astfel de plan propunea cineva o măsură aberantă, ca persoanele de peste 65 de ani să fie carantinate.

Dragii mei, aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu aş putea să le spun.

Persoanelor în vârstă le spun: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Atunci când va fi nevoie vom veni şi vă vom explica despre ce măsuri trebuie luate ca să vă protejaţi voi faţă de această boală, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI. Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în rândul populaţiei”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.