Poliția Română, mesaj scandalos după bătaia primită de Daniela Crudu: „Meriți bătaie pentru că ai botox și silicoane!”

Publicat: 11/02/2020 | 09:42

Agresiunea la care a fost supusă Daniela Crudu – vedeta fiind lovită cu bestialitate chiar de către iubitul său croat – a deschis, din nou, discuția despre violență și, în special, despre femeile care sunt agresate chiar de cei alături de care trăiesc. Multe dintre ele nici nu depun plângere la poliție, fiindu-le teamă de reacția bărbaților respectivi, iar acest mare semn de întrebare rămâne, în continuare, fără răspuns. Ce este de făcut și cum pot fi preîntâmpinate astfel de situații?

Pagina de Facebook ”Polițiștii au umor” este administrată de Dan, un polițist din mediul rural. „Numele meu este Daniel Georgescu, dar prietenii si colegii imi spun simplu, Dan. Sunt politist de 11 ani, doar in mediul rural si nu ma vad facand altceva, nici nu cred ca as sti sa fac altceva. Nu sunt sindicalist, nu sunt sef, sunt un simplu politist, ca oricare altul”, spune Dan Georgescu, cu mai mult timp în urmă, într-o postare pe „Polițiștii au umor”. Cazul ”Daniela Crudu” nu l-a lăsat indiferent pe Dan, iar acesta a luat atitudine, pe pagina de socializare, împotriva unui mesaj scandalos lansat în mass-media, un meaj din care reieșea că ”din cauza unor gonflate nu au timp cei de la 112” de cazurile grave, fiind dată ca exemplu Alexandra Măceșanu, adolescenta ucisă cu bestialitate de Gheorghe Dincă.

”Doar în România când spui cuiva că o femeie a fost bătută te întreabă ” dar de ce a bătut-o?” Sau „ce a făcut de a bătut-o? Degeaba nu a bătut-o, a făcut ea ceva”. Ca și cum ar exista vreo justificare ca să lovești o femeie. Poate nu știți, dar la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută în România. Adică, 2880 de femei sunt bătute de câte un bărbat la fiecare 24 de ore în țară noastră. Multe, foarte multe. Dintre acestea, nici măcar un sfert nu depun plângeri împotriva agresorilor. Unele de frică, altele din obișnuință sau pur și simplu nu mai au încredere în autorități. Altele nici nu mai au puterea de a spune cuiva despre calvarul pe care îl trăiesc”, și-a început Dan mesajul postat în mediul online.

Polițistul Dan Georgescu, alături de chef Florin Dumitrescu

”Culmea penibilului este că majoritatea au râs”

Polițistul Dan Georgescu este de părere că a fost atinsă o culme a penibilului în momentul în care agresiunea asupra Danielei Crudu a fost tratată cu… ironii.

”Zilele trecute a luat bătaie o domnișoară controversată de la iubitul ei, de origine croată. E mega cunoscut cazul, nici voi mai intra în detalii. Culmea penibilului este că majoritatea au râs și au considerat că „o merită”, doar pentru că ei o consideră că fiind o femeie de „moravuri ușoare”. O altă „explicație” a violenței împotriva femeilor, moralitatea unei femei. Colac peste pupăză, un jurnalist a scris, cu o bucurie imposibil de explicat, că, citez „din cauza unor asemenea gonflate nu au timp cei de la 112 de cazuri disperate precum cel al Alexandrei”. Un jurnalist! Ce deontolgie profesională, ce misoginism, băi, nene! Meriți bătaie pentru că ai botox și silicoane! Auzi la el, ești „gonflată”, continuă polițistul.

”Cel mult egoul vostru de cocoși flaușați crește”

Dan Georgescu încearcă, prin postarea sa, să distrugă mitul conform căruia meriți să mănânci bătate dacă ai tatuaje sau cercei în nas și în buric. ”Nimeni nu merită bătaie!”, scrie acesta pe pagina de Facebook.

”Mâine o să meriți bătaie, ca femeie, pentru că ai tatuaje sau cercei în nas sau buric! Nimeni nu merită bătaie! Nici animalele, nici femeile, nimeni! Este o cutumă bolnăvicioasă românească cum că unde dă EL în EA, „crește”. Nu crește, băi, nimic, în afară de traume fizice și psihice. Cel mult egoul vostru de cocoși flaușați crește. Treziți-vă din bețivăneală, nu ai scuze să lovești o femeie, indiferent cine ar fi ea. Un bărbat domină prin inteligență, prin șarm, carismă, nu prin pumni și ciomăgeală. Suntem în 2020, nu în epoca de piatră, când ea zicea că nu are chef și el îi trăgea un par în cap ca să îi vină cheful”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook ”Polițiștii au umor”.