Poliția Română, avertisment pentru cei care vor să petreacă de Paște: ”Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră”

Publicat: 10/04/2020 | 19:20

Poliția Română a transmis un avertisment pentru cei care vor să petreacă de Paște. Grătarele se pot face doar acasă, în această perioadă.

”Stimați cetățeni, trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și atenție:

Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei.

Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult. Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii”, a transmis Poliția Română.

Poliția a mai transmis că anul acesta, de Florii, respectiv de Paște, chiar dacă vremea este bună, grătarul se poate face doar acasă.

”Vă informăm că accesul este restricționat în pădurea Băneasa, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică și Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele. Parcurile sunt și rămân închise.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei. Cei peste 1.800 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră! Respectați Ordonanțele Militare!”, se mai arată într-un comunicat al Poliției.

Din păcate, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, cu puțin timp în urmă, că numărul deceselor din România provocate de noul coronavirus a ajuns la 270.

Este vorba despre persoane cu vîrste cuprinse între 46 și 80 de ani, unele având boli preexistente, altele nu.