Poliția Română a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor românilor: Putem sau nu să însoțim soțul/soția la serviciu, cu mașina?

Publicat: 30/03/2020 | 10:06

Aseară, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MAI, care sunt noile reguli impuse de ordonanța militară 4. Pe deasupra, Poliția Română a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor românilor: putem sau nu să ne ducem soțul/soția la serviciu, cu mașina, în contextul pandemiei de coronavirus?

Poliția Română vine cu precizări de ultimă oră, în contextul pandemiei de coronavirus din România. După ce mai multe persoane s-au întrebat dacă pot sau nu să-și ducă la serviciu soțul sau soțiile, cu mașina, autoritățile au reacționat și au oferit un răspuns.

IZOLARE PARADISIACĂ pentru Regele Thailandei, „captiv” alături de 20 de femei, într-un hotel de lux, închiriat pentru haremul său

„Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, precizează Poliția Română, într-o postare făcută pe Facebook.

Vă reamintim că Ion Marcel Vela a declarat, în urma conferinței de presă susținută aseară, la sediul MAI, că s-au luat noi măsuri pentru persoanele de peste 65 de ani, cărora li se permite acum să iasă din casă pe durata întregii zile, numai pentru urgențe medicale. De asemenea, tot acestei cateorii de persoane i s-a mai alocat un interval pentru nevoile animalelor de companie, seara, între orele 20-21.