Poliția Română a făcut anunțul. Românii pot folosi aceeași declarație pe propria răspundere în fiecare zi, dacă modifică data

Publicat: 14/04/2020 | 08:54

Starea de urgență decretată de Klaus Iohannis este prevăzută cu restricții dure, iar cei care le încalcă riscă amenzi imense, ce pot ajunge chiar și până la 20.000 de lei. În prezent, pentru a părăsi domiciliul, ai nevoie de declarația pe propria răspundere și de buletinul de identitate.

VEZI AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! CE TREBUIE SĂ COMPLETAȚI ÎN DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE DACĂ VREȚI SĂ VĂ VEDEȚI CU IUBITA/IUBITUL

În ultimele săptămâni, declarația pe propria răspundere a băgat mulți oameni în probleme. Poliția Română a făcut, recent, un anunț care, cu siguranță, îi mulțumește pe cetățenii țării. Totul este oficial!

RAED ARAFAT anunță o evaluare după Paște, pentru a vedea dacă măsurile se pot relaxa: „Mai avem puțin până trecem hopul”

În concluzie, românii pot folosi aceeași declarație pe propria răspundere în fiecare zi, dacă modifică data, iar motivele și traseul rămân neschimbate.

ÎNTREBARE:

Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare”.

RĂSPUNS:

Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”.

NU RATA: ASTA E CALEA DE URMAT, DACĂ AI LUAT AMENDA USTURĂTOARE DIN CAUZA RESTRICȚIILOR! DAR EȘTI NEVINOVAT?