Poliția de Frontieră se spală pe mâini în cazul Ganea. „El are voie să facă orice…”

Publicat: 19/06/2020 | 18:59

Soția fostului atacant al naționalei este total dezamăgită de răspunsul oferit de Poliția de Frontieră, la solicitarea CANCAN.RO. Dana Iaru dezvăluise că Ionel Ganea ar fi trecut fraudulos granița cu nepotul lui, minor, fără acordul părinților. În continuare, vă prezentăm firul evenimentelor.

(VEZI AICI: EX-SOȚIA CELEBRULUI FOTBALIST DIN „GENERAȚIA DE AUR”, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ DIVORȚ)

Pe 23 mai, vă relatam, în exclusivitate, că Ionel Ganea și-ar fi “răpit” nepoțelul, pe care l-ar fi trecut ilegal frontiera cu Bulgaria, fără acordul părinților. Ulterior, Dana Iaru, fosta soție a atacantului echipei naționale, a așteptat ca autoritățile să ia atitudine în acest caz.

Ce răspuns a oferit Poliția de Frontieră. “Instituția noastră nu a fost…”

Cum acest lucru, surprinzător, nu s-a întâmplat, CANCAN.RO a trimis o adresă oficială către Poliția de Frontieră, iar, după mai multe zile de așteptare, am primit și un răspuns. Unul care, cu siguranță, nu o va mulțumi deloc pe Dana Iaru.

În referire la solicitarea dumneavoastră din data de 02.06.2020, primită şi înregistrată cu nr. 122.861 din 05.06.2020, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în urma consultării structurii de specialitate, este abilitat să vă transmită informațiile solicitate, după cum urmează:

În conformitate cu prevederile din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare, un minor, cetăţean român, posesor al unui document de călătorie individual – paşaport sau carte de identitate – poate călători în străinătate (inclusiv în Bulgaria) numai însoţit de o persoana fizică majoră, cu acordul părinţilor ori al reprezentantului legal.

(CITEȘTE ȘI: SOȚIA L-A FĂCUT PRAF LA DIVORȚ PE CELEBRUL FOTBALIST DIN ”GENERAȚIA DE AUR”)

În cazul în care un minor cetățean român este însoțit de o persoană, alta decât părinții sau reprezentantul legal, i se permite ieșirea în aceleași condiții şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoțitoare îndeplineşte anumite condiţii (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html).

În ceea ce priveşte diferite litigii existente într-o familie cu un minor cetăţean român, acestea se pot rezolva la autorităţile competente, respectiv instanţa responsabilă.

De asemenea, vă informăm că instituţia noastră nu a fost sesizată cu privire la aspectele semnalate de articolul menţionat”, este răspunsul primit din partea Poliției de Frontieră.

Ionel Ganea, alături de nepot, la Albena (Bulgaria). S-a fotografiat cu micuțul, deși l-ar fi scos din țară fără acordul părinților
Ionel Ganea, alături de nepot, la Albena (Bulgaria). S-a fotografiat cu micuțul, deși l-ar fi scos din țară fără acordul părinților

(NU RATA: FOSTUL FOTBALIST & SOȚIA AU PRIMIT RĂGAZ PENTRU ÎMPĂCARE, DAR…)

Practic, instituția se spală pe mâini și trece cu vederea un caz deosebit de grav, din moment ce exact regulile enumerate ar fi fost încălcate de Ionel Ganea. CANCAN.RO a luat legătura cu Dana Iaru, iar aceasta s-a declarat, pur și simplu, dezamăgită de răspunsul oferit de Poliția de Frontieră. Urmează declarații în exclusivitate.

Dana Iaru a răbufnit: “Sunt două persoane foarte influente în Giurgiu care…”

Ce impresie v-a lăsat răspunsul primit din partea Poliției de Frontieră?

– Mda… Ce să zic? Nu vrea nimeni să facă nimic în privința asta. Dacă era un simplu cetățean, cu siguranță acționau autoritățile. El are voie să facă orice, se folosește de toate cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. El poate să falsifice semnături, poate să fure indentitatea, poate să amenințe, poate să spargă uși, poate să lovească, dar nimeni nu ia vreo măsură în privința asta. Mesajul meu este ca fiecare instituție să își facă treaba corect și legal. Menționez că minorul nu a avut niciun pașaport eliberat în acea perioadă! Dar el este Ionel Ganea…

(VEZI AICI: FOSTA SOȚIE ÎL “PULVERIZEAZĂ” PE CUNOSCUTUL FOTBALIST AL “GENERAȚIEI DE AUR”: ”SĂ-I FIE RUȘINE! ADUCE ÎN CASĂ TOT FELUL DE FEMEI”)

Dar cum credeți că a reușit să treacă, totuși, granița?

– El, pentru a obține ceva, este în stare de orice, înșelându-și chiar și apropiații, fără niciun fel de regret. A ajuns și să îi falsifice semnătura fiicei mele pentru a obține banii dintr-o casă închiriată. Și pe a mea la fel, a falsificat-o. El se bazează că legea e de partea lui și are influență maximă. Nu vreau să dau nume, dar sunt două persoane foarte influente în Giurgiu care ar fi putut să îl ajute să treacă granița cu minorul. El încalcă toate legile. Are suport din partea judecătorilor și își permite să facă astfel de măgării. În 2019 am depus sesizare să îi ridice permisul de conducere pentru că este un pericol public în trafic. Răspuns nul…

Cum percep copiii, George și Ioana, gesturile tatălui lor?

– Acum sunt amândoi liniștiți, fericiți… Nu mai au niciun contact cu el… Și-au dat și ei seama de ce este în stare să facă domnul Ganea. Dar, într-un final, sper să plătească pentru tot.

Dana are doi copii împreună cu Ionel Ganea
Dana are doi copii împreună cu Ionel Ganea

Cine este Ionel Ganea

Ionel Ganea a făcut parte din “Generația de Aur”, unde a fost coleg, în echipa națională cu fotbaliști precum Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu sau Dan Petrescu. A fost unul dintre cei mai buni atacanți sub “tricolor”. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la formații precum Universitatea Craiova, Rapid, VfB Stuttgart, Wolverhampton și Dinamo. Și-a încercat norocul și în meseria de antrenor, dar nu a avut succesul scontat. În prezent, este liber de contract.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)