Ploaie de amenzi într-o comună din Galați. Petrecere în valoare de 400.000 de lei în plină stradă

Publicat: 19/04/2020 | 13:27

Un grup mare de persoane din localitatea Munteni din județul Galați, care au organizat o petrecere pe stradă, a bătut orice record al amenzilor privind nerespectarea restricțiilor impuse de către stat privind răspândirea noului coronavirus, de instalarea stării de urgență.

Zece de oameni s-au adunat în stradă, au dat foc la niște cauciucuri și au încins o petrecere ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Polițiștii din Galaţi s-au autosesizat după apariţia pe internet a mai multor imagini, transmise live, în jurul orei 22.15, din care reieşea faptul că mai multe persoane încalcă dispoziţiile legale impuse de starea de urgenţă, în comuna Munteni, din judetul Galati.

Ce s-a găsit la fața locului

Ajunşi în localitate, poliţiştii au constatat că, în mijlocul unei străzi, în jurul unor cauciucuri ce ardeau cu flacără deschisă, se afla un grup de persoane care se manifestau zgomotos şi care, la vederea echipajelor de poliţie, au fugit în curţile locuinţelor.

În urma vizionării imaginilor şi a investigaţiilor efectuate, au fost identificate 20 dintre persoanele care au participat la această adunare, fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, fiecare cu amendă în valoare de 20 000 de lei.