Planul macabru al criminalului care l-a amenințat cu moartea pe președintele Iohannis | Instanța: Urmărea să creeze o stare de temere

Publicat: 04/08/2020 | 12:15

Începe apelul în cazul lui Costin Munteanu, bărbatul condamnat, în iarnă, pentru că i-a trimis o scrisoare de amenințare președintelui Klaus Iohannis. Între timp, judecătorii care l-au găsit vinovat, pe fond, și-au motivat decizia.

Instanța a fost de părere că individul urmărea să-i creeze o stare de temere președintelui, nemulțumit de faptul că șeful statului i-a respins cererea de grațiere. La momentul amenințării, bărbatul executa o altă pedeapsă, primită pentru omor.

Pentru amenințarea președintelui, individul a fost condamnat la un an de închisoare de către Judecătoria Aiud. În plus, el are de executat peste 12 ani, rămași din pedeapsa primită pentru omor. Nemulțumit, bărbatul a contestat verdictul din februarie, iar apelul va începe săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Planul sinistru

Nemulțumit că un alt coleg i-a luat locul la curățenie în penitenciar și că cererea de grațiere i-a fost respinsă de președintele României, criminalul i-a trimis lui Iohannis o scrisoare de amenințare, în numele colegului său de detenție, însă.

Inculpatul a dobândit un sentiment de frustrare și nemulțumire atât în raport cu Președintele României, care i-a respins cererea de grațiere, cât și de martorul F_____ A____ cu care a fost înlocuit pe sectorul de curățenie în birouri, sector agreat de inculpat, astfel că a luat rezoluția infracțională de a amenința cu moartea Președintele României, prin trimiterea personală la sediul Administrației Prezidențiale, a unei scrisori adresate direct Președintelui României, sub numele martorului F_____ A____.

Mai multe detalii AICI.