Plajele din Marea Britanie au fost luate cu asalt! Oamenii par că au uitat de amenințarea virusului care a făcut numeroase victime

Publicat: 27/06/2020 | 16:05

Odată cu vremea însorită oamenii nu mai pot să stea în case și caută orice pretext pentru a se bucura de soare și de apa răcoritoarea a mării. Aproximativ 500.000 de oameni s-au înghesuit joi pe plaje în Marea Britanie, în cea mai caldă zi a anului de până acum.

Toți cei care au mers la plajă pare că au uitat că încă există un virus care face ravagii. Din cauza numărului mare de oameni distanțarea socială a devenit imposibilă, iar serviciile au fost complet depășite, vizitatorii lăsând în urmă 41 de tone de deșeuri și determinând oprirea drumurilor. (CITEȘTE ȘI: COVID-19 AMENINȚĂ DIN NOU ITALIA ȘI MAREA BRITANIE. CREȘTE NUMĂRUL DECESELOR)

Autoritățile au declarat că a fost un adevărat haos cauzat de un „volum semnificativ de oameni care se îndreptau către zona cu plajă”. Se pare că britanicii și-au dorit foarte mult să se bucure de apa mării, așa că unii ca să fie singuri că prind un loc pe plajă au făcut camping peste noapte.

Este posibil să se reînchidă plajele

Deși cei prezenți s-au bucurat de o zi superbă la malul mării, evenimentul a stârnit numeroase reacții negative. Având în vedere că numărul cazurilor de coronavirus au început să crească din nou. În urma celor întâmplate, Medicul șef al Angliei, Chris Whitty, a avertizat că numărul cazurilor de Covid-19 „vor crește din nou”, iar autoritățile nu o să ezite să închidă plajele, dacă oamenii nu înțeleg că trebuie să respecte regulile impuse. (VEZI ȘI: MAREA BRITANIE, A DOUA CEA MAI AFECTATĂ ȚARĂ DIN LUME LA NUMĂRUL DE DECESE DE COVID-19. BILANȚUL A AJUNS LA 50.000 DE MORȚI)

Dacă acum o lună toată lumea era panicată și speriată de ravagiile pe care le face noul virus, acum mulți s-au relaxat și au uitat că pericolul nu a fost eliminat încă, iar nepăsarea lor poate avea consecințe grave.