Piețele din România rămân deschise: ”Este important ca producătorii români să aibă unde să îşi vândă producţia”

Publicat: 23/03/2020 | 10:30

Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile şi măsurile de siguranţă din supermarketuri, transmite ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Reprezentanţii AAPR consideră că este important ca pieţele agroalimentare să nu se închidă, deoarece, în caz contrar, producătorii agricoli vor fi nevoiţi să-şi arunce producţia de fructe şi legume.

„Dispoziţiile Ordonanţei Militare nr. 2 trebuie înţelese şi interpretate şi în spiritul lor, raţiunea emiterii acestei ordonanţe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulaţiei persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază. Pieţe agroalimentare funcţionează în mai multe zone ale marilor oraşe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanţe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului.

În continuare spaţiile vor fi dezinfectate şi vom lua toate măsurile de prevenţie dispuse de autorităţi, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugaţi să evite formarea de grupuri de persoane”, a declarat Ioan Teodor Birţ, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, într-un comunicat remis Agerpres.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică seara într-un mesaj video postat pe Facebook că pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile şi măsurile de siguranţă din supermarketuri.

”Este important ca producătorii români să aibă unde să îşi vândă producţia, iar populaţia să aibă acces la produse proaspete, sigure şi la preţuri corecte. De aceea este necesar ca samsarii, speculanţii şi falşii producători să nu aibă acces în aceste pieţe”, a spus Adrian Oros.

⚠ Criza provocată de epidemia de Coronavirus este o încercare pentru noi toți, iar simțul măsurii este esențial în aceste momente!Trebuie să conștientizăm că măsurile luate au caracter temporar și ca depinde de noi, de comportamentul fiecaruia, de cât timp va dura această situație și care vor fi consecințele socio-economice. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții pe aceeași parte a baricadei, într-un război cu un inamic invizibil și neiertător.#VaFiBine

Publicată de Adrian Oros pe Duminică, 22 martie 2020