Pianistul jazz Ellis Marsalis Jr. a murit din cauza COVID-19. “Un uriaș!”

Publicat: 02/04/2020 | 08:51

COVID-19 face victime și în rândul artiștilor. Pianistul jazz Ellis Marsalis Jr. A încetat din viață miercuri noapte, la vârsta de 85 de ani, din cauza unor complicaţii pe fondul coronavirusului. Fiul său, saxofonistul Branford Marsalis, a fost cel care a făcut tristul anunț.

VEZI AICI: ȚARA CARE A INTERZIS CUVÂNTUL “CORONAVIRUS”. CEI CARE POARTĂ MASCĂ SAU DISCUTĂ DESPRE COVID-19 RISCĂ SĂ FIE ARESTAȚI

Originar din New Orleans, Ellis Marsalis i-a ajutat pe Wynton, Branford, Delfeayo şi Jason, patru dintre fiii lui, să aibă, la rândul lor, o carieră strălucitoare în industria muzicii.

CORONAVIRUS. Un bebeluș de numai 6 săptămâni a murit din cauza infecţiei cu Covid-19

În prezent, Wynton Marsalis este trompetist şi director la Jazz at Lincoln Center, Branford Marsalis este saxofonist, Delfeayo Marsalis este trombonist, iar Jason Marsalis este baterist.

Tatăl meu a fost un uriaş muzician şi profesor şi mai minunat ca tată. A investit tot ce a avut pentru a ne face să fim la cel mai înalt nivel posibil”, a spus Brandford Marsalis.

Ellis Marsalis i-a avut, în anii 1950-1960, mentori pe unii ca Ed Blackwell, Cannonball Adderley, Nat Adderley şi Al Hirt. Acesta a predat la New Orleans Center for Creative Arts în anii ’70s, iar printre studenţii lui s-au aflat Terence Blanchard, Harry Connick Jr., Donald Harrison, Marlon Jordan, Kent Jordan şi Nicholas Payton.

VEZI AICI: A FOST GĂSIT „PACIENTUL ZERO”. DE LA EL A PORNIT CORONAVIRUSUL. EL A INFECTAT, DE FAPT, PE TOATĂ LUMEA

În 2008, Ellis Marsalis a fost inclus în Louisiana Music Hall of Fame, iar Center for Music din New Orleans a primit numele lui cu un an înainte.

LaToya Cantrell, primarul din New Orleans, l-a numit pe Ellis Marsalis “prototipul a ceea ce vrem să spunem când vorbim despre jazzul din New Orleans”.