Petre Roman, despre caseta originală cu execuția soților Ceaușescu: „Am dormit cu ea așa pe o saltea în încăpere”

Publicat: 22/12/2019 | 12:42

Petre Roman a povestit că el a avut caseta originală cu execuția fostului președinte Nicolae Ceaușescu și a soției lui, Elena Ceușescu. Și-a dat seama de când a primit-o cât de importantă avea să fie acea perioadă pentru istoria României și a avut mare grijă de ea.

Stănculescu spune ia tu caseta,originalul, nu mai este treaba armatei ce face cu caseta asta e treaba politicii. Mie mi s-a părut destul de ciudat lucrul ăsta fiindcă Stănculescu fusese acela care au organizat procesul.

M-am gândit că acea casetă este singura dovadă a ceea ce s-a întâmplat pentru istoria României, pentru o eternitate pot să spun, și atunci l-am rugat pe Stănculescu să îmi dea o bandă adezivă.

Am înfășurat caseta pe piept și am dormit cu ea așa pe o saltea în încăpere, în spatele biroului ministrului, a spus Petre Roman în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Petre Roman: „Am fost lovit de mai multe ori…”

Fostul premier Petre Roman a afirmat sâmbătă, la Antena 3, că rețeaua de influență a Securității a continuat să conducă România din umbră și că el însuși a căzut victimă acesteia de mai multe ori.

Securitatea s-a reînființat la sfârșitul lui martie 1990, sub conducerea lui Virgil Măgureanu. Proiectul care ne-a fost înaintat era extrem de agresiv. Între altele, se cerea în acel proiect ca Securitatea, SRI-ul, să aibă drept de cercetare penală.

Acest lucru am putut, prin voința mea, să-l îndepărtez. Era vorba acolo și despre faptul că SRI-ul trebuie să aibă posibilitatea să-și înființeze firme sub acoperire. Din păcate, chiar cu sprijinul unei mari personalități din opoziția vremii, acest proiect a trecut fără ca să se precizeze că SRI-ul trebuie să fie o instituție care să nu mai aibă legătură cu trecutul„, a spus Petre Roman, în emisiunea „Descoperiți”, de pe Antena 3.