Peste 400 de persoane spitalizate în India. Ce spun autoritățile

Publicat: 08/12/2020 | 22:06

 

În sudul statului Andhra Pradesh au fost spitalizate în ultimele zile peste 400 de persoane. Autoritățile indiene au pornit o investigație pentru a descoperi dacă pesticidele organoclorurate sau controlul țânțarilor au provocat moartea unei persoane și spitalizarea celorlalte, relatează Reuters citat de Agerpres. 

Potrivit declarațiilor făcute de parlamentarul Narasimha Rao din statul Andhra Pradesh, experții gurvernamentali din domeniu medical susțin că “cea mai probabilă cauză a îmbolnăvirilor ar reprezenta-o substanţe otrăvitoare organoclorurate”.

“Este una dintre posibilităţi”, a declarat Geeta Prasadini, director de sănătate publică în statul Andhra Pradesh, adăugând că se aşteaptă rapoartele testărilor pentru a se stabili cauza.

Expunerea la pesticide organoclorurate pe o perioadă scurtă poate provoca convulsii, cefalee, ameţeli, greaţă, vărsături, tremurături, confuzie, slăbiciune musculară, vorbire neclară, salivaţie şi transpiraţie, au afirmat autorităţile sanitare americane.

Un bărbat și-a pierdut viața

Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 45 de ani și-a pierdut viața din cauza acestei boli misterioase. Mai mult, peste 300 de copii au fost infectați. Cele mai frecvente simptome pe care aceștia le-au avut au fost: starea de leșin, amețeli, dureri de cap și vărsături. În lumina pandemiei de coronavirus, toate persoanele au fost testate, dar rezultatele au fost negative. Există însă și o veste bună, în ultimele 24 de ore nu au apărut alte cazuri grave.

CITEȘTE ȘI: ” MAREA BRITANIE A DAT STARTUL CAMPANIEI DE VACCINARE ANTI-COVID! PRIMUL BENEFICIAR, O BĂTRÂNĂ DE 90 DE ANI