Peste 3.500 de români sunt blocați la granița Austriei cu Ungaria! Oamenii vor să ajungă acasă

Publicat: 17/03/2020 | 16:42

În contextul în care noul coronavirus a devenit o amenințare globală, iar răspândirea acestuia este foarte accelerată, mai multe țări au decis să își închidă granițele. Aceste măsuri îi afectează pe românii care încearcă să ajungă acasă.

De luni seara și până marți dimineața au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria, după ce țara vecină a închis frontierele pentru cei care nu sunt de naționalitate maghiară.

Astfel, peste 3.500 de români sunt blocați în mașini la granița dintre Austria și Ungaria, în urma deciziei guvernului maghiar, care permite numai tranzitarea camioanelor de marfă.

Coda de mașini se întinde pe câțiva kilometri, iar românii încep să își piardă speranța. Oamenii au declara că au încercat să sune la Ambasada României, dar ca nu au primit niciun răspuns.

Situația românilor blocați la graniță este destul de gravă, iar mai multe persoane publice din România au scris astăzi despre această problemă și și-au arătat susținerea.

Ministrul de Externe încearcă să aducă românii în țară

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a inițiat o discuție cu omologul ungar pentru deblocarea tranzitului cetățenilor români de la granița dintre Austria și Ungaria.

Bogdan Aurescu a solicitat adoptarea de urgență de către autoritățile ungare a unor măsuri care să permită reluarea tranzitului acestora pe teritoriul ungar, se arata într-un comunicat remis de Ziare.com.

Astfel, autoritățile maghiare au transmis că ar putea deschide un culoar de trecere în această seară, în jurul orei 20 sau 21, care să fie supravegheat de polițiștii din țara vecină.

„Ungaria va sprijini ca măsură de excepție, dar aplicată o singură dată, repatrierea acestor cetățeni români pentru a ajunge printr-o trecere neîntreruptă pentru a ajunge pe teritoriul României, pentru a fi preluați de autoritățile române”, a afirmat ministrul român de externe, într-o intervenție telefonică la Digi24.