Peste 2500 de teste pentru despistarea coronavirusului au fost confiscate la vamă, după ce un bucureștean a dat anunț pe internet că le vinde

Publicat: 20/03/2020 | 17:47

A fost mobilizare de forțe în Capitală, după ce un bărbat a dat anunț pe internet că vinde teste pentru depistarea coronavirusului. Polițiștii au verificat la vamă coletul primit de acesta în numele unei firme și au descoperit că bărbatul primise teste pentru Covid-19 care erau neautorizate.

Joi, bărbatul a început să fie anchetat de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din  Sectorul 3 al Capitalei, după ce aceștia au găsit anunțutile pe internet cu testele vândute în mod neautorizat.

”Din datele obtinute până la acest moment a rezultat că produsele respective provin din import, iar bărbatul, în numele unei societăţi, ar fi prezentat Autorităţii Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia este trecut un alt produs farmaceutic, existând o suspiciune cu privire la faptul că pentru produsele importate a fost folosită o declarație de conformitate nereală, care nu acoperă produsul importat”, au spus oficiali din Poliția Capitalei.

Anchetatorii au cerut Agenției Naționale a Medicamentului să spună dacă cele peste 2.500 de teste pentru COVID-19 din colet sunt autorizate în România. Oficialii ANM au transmis că aceste produse nu puteau fi introduse pe piață în mod legal.

Toate testele au fost confiscate de polițiști de la autoritatea vamală. În viitor se va stabili dacă acestea vor putea fi vândute în România.

De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru infracțiunea de folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă. Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.