Persoanele aflate în carantină în fosta tabără de la Arbănaşi, mutate la un hotel după ce au reclamat condiţiile proaste

Publicat: 14/03/2020 | 12:18

Persoanele aflate în carantină în centrul de la Arbănaşi au fost mutate într-un hotel din municipiul Buzău, după ce oamenii s-au plans de condiţiile proaste în care sunt nevoiţi să stea două săptămâni. Persoanele stăteau într-un spaţiu unde în trecut a funcţionat în o tabără şcolară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în tabăra de la Arbănaşi erau izolate 45 de persoane după ce au revenit din Italia sau din alte zone roşii. Direcţia de Sănătate Publică a decis mutarea celor 45 de persoane, transferul realizându-se vineri noapte cu o ambulanţă pentru victime multiple, cu autospeciale de la ISU Buzău.

De asemenea, cei care au avut maşini personale au venit de la Arbănaşi, escortaţi de poliţie şi jandarmi.

Transferul s-a realizat în urma deciziei DSP Buzău, după ce oamenii s-au revoltat de condiţiile proaste în care trebuie să trăiască două săptămâni, anunţă news.ro.

Oamenii se plângeau că nu au căldură, că este mizerie, iar pe pereţi sunt păianjeni. De asemenea, cei aflaţi în carantină au reclamat condiţiile improprii de la toalete.

În judeţul Buzău, sunt în crantină instituţionalizată 45 de persoane, 337 sunt în izolare la domiciliu. O femeie de 73 de ani din localitatea Pârscov a fost diagnosticată până acum cu infecţie cu COVID-19.