Pericolul nu a dispărut! A apărut un mare focar de coronavirus în Urziceni! 21 de angajate ale unui atelier de croitorie au fost confirmate cu SARS-COV-2

Publicat: 05/06/2020 | 15:54

21 de angajate ale unui atelier de croitorie din Urziceni au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus ieri,4 iunie, în urma testelor specifice efectuate de inspectorii DSP Ialomița.

Cele 21 de femei, domiciliate în Urziceni, Manasia și comunele învecinate Urziceniului, sunt salariatele unei societăți comerciale din Ilfov, care deține punct de lucru și de producție într-un spațiu închiriat în incinta Centrului Meșteșugăresc din Centrul Vechi al municipiului.

CITEȘTE ȘI: Reacția dură a fetei drogate care a purtat un dialog halucinant după accidentul de la mall: ”Terminați… decât să ne vedem în sala de judecată!”

Două dintre angajate s-au internat săptămâna trecută, la Spitalul Urziceni, iar una la Spitalul din Slobozia, toate acuzând simptomatologie specifică. Cele trei salariate au refuzat inițial să ofere relații referitoare la locul de muncă, din cauza faptului că erau angajate, spun surse administrative, fără respectarea normelor legale.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România – 5 iunie. Grupul de Comunicare Strategică: ”Numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.103

Inspectorii DSP au ajuns la atelierul din Urziceni al societății ilfovene abia în momentul în care cele trei persoane care se prezentaseră pentru investigații la Spitalele din Urziceni și Slobozia au oferit detalii asupra locului și condițiilor de muncă.

După primele investigații, ce au avut ca rezultat ieri confirmarea infectării cu coronavirus a 16 dintre angajatele atelierului, inspectorii DSP au dispus testarea tuturor angajaților și aprofundarea anchetei epidemiologice la nivelul familiilor acestora.

CITEȘTE ȘI: Încă trei români au murit din cauza noului coronavirus, iar bilanțul negru ajunge la 1.308

În cazul a 47 de persoane s-au luat astfel măsuri de izolare, alte 5 infectări cu coronavirus fiind confirmate în cursul zilei de azi.

Lucrătoarele atelierului din Centrul Meșteșugăresc Urziceni, toate asimptomatice, au fost internate în Spitalul suport pentru bolnavii de Covid de la Fetești.