Pericolul iminent care pândește Africa! 4 ventilatoare pulmonare la 12 milioane de oameni. Pandemia de coronavirus o să facă ravagii

Publicat: 19/04/2020 | 19:49

Potrivit OMS, Africa este cel mai nepregătit continent pentru a se lupta cu pandemia de coronavirus. Deși virusul nu a ajuns încă acolo, cele mai multe ţări ale Africii sunt complet neajutorate.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel global, iar sistemele medicale cu greu au reușit să facă față valului mare de oameni infectați. Situația se preconizează mult mai tragică în ceea ce privește Africa. Aici, țările mai sărace o să fie devastate din lipsa echipamentelor medicale. Sudanul de Sud are 4 ventilatoare pulmonare pentru 12 milioane de oameni, adică un ventilator la fiecare 3 milioane de cetăţeni, potrivit Mediafax. (CITEȘTE ȘI: SIMPTOMUL CARE POATE INDICA DACĂ O PERSOANĂ A FOST INFECTATĂ CU VIRUSUL COVID-19! CE SPUN SPECIALIȘTII CĂ SE ÎNTÂMPLĂ CU OCHII OAMENILOR CONTAMINAȚI)

Până acum, continentul african nu a fost afectat de pandemie, însă în capitalele unor ţări au fost deja diagnosticate primele cazuri. În prezent, numărul persoanelor infectate este de ordinul zecilor, ori al sutelor în cele mai mari focare. (VEZI ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS PUTEA FI EVITATĂ! CE SE ÎNTÂMPLA LA LABORATORUL DIN WUHAN? AUTORITĂȚILE AU TRAS SEMNALUL DE ALARMĂ DIN 2018)

„Am văzut deja cum virusul a pus la pământ sisteme de sănătate din ţări avansate. Există motive de îngrijorare”, a spus Elino Raikes, vicepreşedinte al International Rescue Committee (IRC).

OMS se teme că o răspândire accelerată a virusului COVID-19 ar face ravagii în Africa, pentru că spitalele sunt total nepregătite. Potrivit CNN, Sudanul de Sud are doar 4 ventilatoare pulmonare la o populaţie de 12 milioane oameni. Burkina Faso are 11 ventilaotare, Sierra Leone 13, iar Republica Centrafricană doar 3 ventilatoare.

În prezent, la nivel global au fost confirmate  2,356,475 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 162,070 de decese.