Pericol public! O ursoaică și trei pui au intrat într-un magazin din stațiunea Băile Tușnad

Publicat: 15/06/2020 | 15:12

A fost pericol public pentru localnicii din Băile Tușnad. O ursoaică și trei pui au intrat într-un magazin alimentar din stațiune. Jandarmii au intervenit pentru a îndepărta animalele care erau în căutare de hrană.

Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat că, în ultimele 12 ore s-au primit patru apeluri la numărul de urgenţă 112, care semnalau prezenţa unor urşi în staţiune, scrie Agerpres.

Primul apel anunţa că o ursoaică şi trei pui ar fi intrat într-un magazin din staţiune. Din cele relatate de femeia care a sunat la numărul de urgenţă, ursoaica a fost atrasă de alimentele din magazin.

CITEȘTE ȘI: Ce a pățit un profesor de la o școală din Târgu-Jiu, care a divulgat subiectele de la Evaluarea Națională

A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Până la sosirea acestuia, la faţa locului a intervenit un jandarm montan din cadrul Postului Băile Tuşnad, care a reuşit să îndepărteze animalul.

Pericolul n-a dispărut

La mai puţin de o oră, a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat a anunțat prezenţa unui urs în mijlocul staţiunii. Şi acesta a fost îndepărtat de echipajul de jandarmi aflat în zonă.

Mai mult, ursoaica a revenit în staţiune şi a încercat din nou să intre în magazinul din localitate, fiind îndepărtată din nou.

CITEȘTE ȘI: Țigările mentolate au dispărut definitiv de pe piață. De astăzi nu mai sunt comercializate în țările din Uniunea Europeană

Aproape de miezul nopţii a fost primit cel de-al treilea apel, de la o femeie care anunţa prezenţa unui urs la o ghenă de gunoi, animalul fiind alungat înspre pădure.

Luni dimineaţă, în jurul orei 3:00, a fost primit al patrulea apel, prin care un bărbat semnala prezenţa unei ursoaice cu trei pui la uşa garajului propriu din aceeaşi staţiune. Ursoaica a fost îndepărtată înspre pădure.

Echipajul de jandarmerie care a acţionat a rămas în zonă pentru a se asigura că urşii nu mai revin.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor privind manipularea cifrelor referitoare la COVID-19

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.