Pericol de infecție cu noul coronavirus la terase. Greșeala pe care o fac angajații

Publicat: 23/06/2020 | 13:17

Este pericol de infecție cu noul coronavirus la terase. Angajații acestora fac greșeala care te poate băga în spital. Astfel, mulți uită să-și pună masca sau o poartă incorect.

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL: CÂȚI ROMÂNI AU FOST TESTAȚI PENTRU COVID-19

Perioada de relaxare a condus la creșterea numărul de infectări cu noul coronavirus. Indiferența este aceea care, din păcate, a mărit nulărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19. Nu de multe ori vedem, în centrele comerciale sau chiar în mijloace de transport în comun oameni care nu au mască de protecție. Se întâmplă însă și la terasele mult visate de români pe timpul strării de urgență, când au fost închise.

Astfel, pericolul infectării vine de la faptul că ospătarii sau chelnerii de la terase ori poartă masca greşit ori aceasta lipsește. La fel și mănușile de protecție. Asta deşi în urmă cu doar 24 de ore, oficialii anunţau că zeci de manageri au încălcat legea şi trebuie să plătească amenzi de peste 700.000 de lei.

Pericol de infecție cu noul coronavirus la terase

Nu doar masca e de formă, dar şi mănuşile de protecţie au fost uitate. Culmea este că, în urmă cu doar câteva zile, la o terasă din Bucureşti inspectorii DSP au venit în control şi nu au găsit nereguli, scrie Antena 1. În acest sens, poliţiştii şi inspectorii DSP au anunțat controale în toată ţara. În acest weekend, au făcut primele verificări amănunâite, după trei săptămâni de la redeschiderea teraselor.

NU RATA: CORONAVIRUS: A TREIA ETAPĂ DE RELAXARE ÎN ROMÂNIA. ÎN CE ȚĂRI PUTEM ZBURA ȘI CE RESTRICȚII DISPAR

Weekend-ul trecut, peste 4.000 de terase din toată ţara au fost controlate. La 72, poliţiştii au dat amenzi pentru că ospătarii nu respectau măsurile de protecţie, iar la mese erau mai mult de patru persoane din familii diferite.