Performanță de unul la un milion de cazuri. O oaie a intrat în istorie după ce a dat naștere la cinci miei

Publicat: 03/03/2021 | 17:35

O oaie a făcut istorie dând naștere unor miei adorabili, cinci la număr, în ciuda unei ecografii care arăta doar patru.

Personalul de la Universitatea Hartpury și Home’s College Farm au sărbătorit nașterea a cinci miei, care este considerată una la un milion.

Nu numai că s-au născut în siguranță, dar toți au ieșit din controale medicale cu brio, relatează GloucestershireLive .

Având în vedere câte astfel de cazuri există în lume, alte două oi au fost recrutate ca mame adoptive pentru a hrăni câteva dintre cele cinci lămpi.

Chiar și nașterea a patru miei ar fi intrat în istorie, spune managerul fermei Andrew Eastabrook, care a lucrat în agricultură timp de 14 ani.

Andrew a spus: „În toți anii în care am lucrat în agricultură, nu am întâlnit niciodată un set de miei cvintupleți- într-adevăr este o realizare cu totul specială.

„Se pare că șansele ca o oaie să nască cvintupleți sunt de una la un milion și este și mai rar ca aceștia să se nască vii și sănătoși.

„Când mama a fost controlată pentru a verifica dacă este sănătoasă și că sarcina merge bine, au apărut patru miei la ecograf.

„Acest lucru este rar în sine, deoarece oile tind să aibă doar tripleți cel mult.”

Cvintupleții au fost aduși pe lume la 4 dimineața, pe 19 februarie.

„Am mutat oaia într-un loc separat pentru a se odihni, dar când ne-am întors peste 35 de minute pentru a verifica starea ei, mai erau încă doi miei – număram literalmente oi!

„Toți cei cinci miei cântăreau aproximativ 3,5 kg fiecare și sunt încântat să spun că se descurcă bine, la fel ca și mama lor.

„Îi urmărim cu atenție, așa cum facem cu toate animalele noastre și, evident, sunt complet conștienți de entuziasmul pe care l-au creat sosirea lor”.

Datorită numărului neașteptat de miei, oaia nu are suficient lapte pentru a-i hrăni pe toți cei cinci, ceea ce înseamnă că doi sunt alături de mamele adoptive.