Percheziții pe litoral! Autoritățile au verificat dacă sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV2. Au fost aplicat numeroase sancțiuni

Publicat: 28/06/2020 | 14:28

În data de 27 iunie, polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu celelalte structuri abilitate, au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Constanța (inclusiv stațiunea Mamaia), care a avut ca scop verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă și de prevenire a răspândirii SARS-COV2.

Perchezițiile au venit în contextul în care în ultima perioadă numărul cazurilor de persoane infectate a început să crească din nou, iar pe litoral au avut loc mai multe petreceri, în care toate măsurile de prevenire a răspândirii virusului au fost încălcate. (CITEȘTE ȘI: DOI BĂRBAȚI REȚINUȚI DE POLIȚIE, DUPĂ CE AU JUCAT „ALBA-NEAGRĂ” PE PASARELA DIN MAMAIA. VIDEO)

La activitățile de percheziție au participat 253 de efective, dintre care 175 de polițiști, 30 de jandarmi, 41 de polițiști locali, dar și reprezentanți A.N.S.V.A. (4), ai Ministerului Sănătății (2) și ai Ministerului Muncii (1), forțele acționând în 44 de zone.

Au fost aplicate numeroase sancțiuni

În timpul perchezițiilor autoritățile au descoperit mai multe neregului. Au fost verificate 111 societăți comerciale, dintre care șapte au fost identificate că nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legii 55/2020, art. 5 (3)/ Anexa nr. 3 la H.G. 394/2020. (VEZI ȘI: TURIȘTII TREBUIE SĂ RESPECTE O SERIE DE REGULI PE LITORALUL ROMÂNESC! CE DISTANȚĂ VA FI ÎNTRE ȘEZLONGURI)

De asemenea, au fost aplicate patru sancțiuni persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. Pe lângă acestea au mai fost date șapte sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 29 de sancțiuni la Legea 61/1991.

Pentru că litoralul a început să fie din ce în ce mai aglomerat, polițiștii rutieri s-au aflat la datorie și  au legitimat 1.678 de persoane și au oprit pentru control 1.141 de autovehicule, fiind aplicate 160 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 11 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.