Pentru cât timp rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție? Răspunsul lui Nelu Tătaru

Publicat: 03/06/2020 | 23:41

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea. Au fost înregistrate milioane de cazuri de îmbolnăviri și un număr impresionant de decese. După o perioadă de luni de zile în care întreaga lumea a fost „amorțită”, majoritatea țărilor au început să ridice restricțiile de izolare, iar oamenii se pot reîntoarce la activitățile lor.

România a început măsurile de relaxare de pe data de 15 mai, însă deșii oamenii pot ieși din case și nu mai sunt atât de multe restricții, asta nu înseamnă că pericolul reprezentat de virus a dispărut. Așa că toți cetățenii sunt obligați să respecte anumite măsuri de prevenire a răspândirii virusului. (CITEȘTE ȘI: O ȘCOALĂ DIN IAȘI S-A ÎNCHIS, DUPĂ CE DOI ANGAJAȚI AU FOST CONFIRMAȚI CU NOUL CORONAVIRUS! SITUAȚIILE FINALE ALE ELEVILOR RĂMÂN NEÎNCHEIATE)

Una dintre măsurile cele mai importante este purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport și în spațiile închise. Într-un interviu la Digi24, ministru sănătății, Nelu Tătaru a declarat că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie până când nu se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în condițiile în care cea mai importantă cale de transmisie este prin aer.(VEZI ȘI: RAMONA BĂDESCU, GEST UIMITOR PENTRU BONA BEBELUȘULUI EI ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS: “AM TRĂIT UN MOMENT DRAMATIC”. SE AFLĂ ÎN ITALIA ÎMPREUNĂ CU SOȚUL EI)

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă

Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.