Pensie de urmaș pentru copiii cadrelor medicale care vor muri în urma COVID-19?! Miercuri are loc ședința decisivă în Parlament

Publicat: 08/04/2020 | 07:39

Parlamentarii PSD au propus ca urmașii cadrelor medicale care vor înceta din viața pe durata pandemiei de COVID-19 să primească, ulterior, o pensie specială, iar Senatul ar urma să dezbată și să voteze proiectul într-o ședință care va avea loc miercuri.

VEZI AICI: COVID-19 UCIDE PE BANDĂ RULANTĂ ȘI ÎN FRANȚA. NUMĂRUL DE DECESE A DEPĂȘIT 10.000

Urmaşii cadrelor medicale decedate ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical o avut-o la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare. În cazul în care nu există urmaş, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş menţionată anterior. Membrii familiilor cadrelor medicale decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare cu decontarea cheltuielilor de către acest minister„, se arată în propunerea legislativă înscrisă pe ordinea de zi.

RISCUL la care ne supunem în izolare dacă nu facem mișcare și exercițiile fizice pe care le putem face pentru prevenirea kilogramelor în plus: „ Ciocu’ mic şi joc de glezne”

În plus, parlamentarii PSD propun ca urmașii cadrelor medicale care au murit după ce au participat la acțiuni medicale contra COVID-19 să beneficieze de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate sau coproprietate şi a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietate sau coproprietate.

VEZI AICI: LOVITURĂ DE TEATRU! CINE E DE FAPT „PACIENTUL ZERO” DE LA CARE A PORNIT PANDEMIA. A FOST INFECTAT PE 17 NOIEMBRIE 2019!

În semn de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid-19 se instituie Ziua personalului medical, care se organizează anual pe 11 martie prin grija Ministerului Sănătăţii„, se mai arată în proiect, potrivit Agerpres.